Ştiri

Deputatul Bogdan Huţucă: Prin Fondul Suveran de Investiţii, PSD vrea să „ocolească legislaţia achiziţiilor publice“

Deputatul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, consideră că prin înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, PSD intenţionează să „ocolească legislaţia din domeniul achiziţiilor publice“, dorind acordarea contractelor prin încredinţare directă.

„Ţări precum Norvegia, Statele Unite sau Israel au înfiinţat astfel de fonduri suverane pentru a transmite o parte din bogăţie generaţiilor viitoare. Dacă însă ne uităm la actuala guvernare, vedem că toate măsurile economice au fost luate cu gândul de a-i penaliza pe cei care vor trăi în România peste 10, 20 sau 30 de ani, căci ei vor avea de plătit deficitele uriaşe de astăzi şi tot ei vor fi penalizaţi la pensie din cauza intenţiei PSD de a desfiinţa Pilonul II de Pensii“, a declarat deputatul liberal pentru „Adevărul“.
Preşedintele PNL Constanţa a adăugat faptul că PSD ar urmări să ocolească anumite prevederi din legislaţia din domeniul achiziţiilor publice: „Pentru noi e clar. PSD doreşte să ocolească regulile impuse de legislaţia care guvernează achiziţiile publice, pentru că atât investiţiile din fonduri publice cât şi cele cu fonduri europene sunt supuse unor controale. Miza PSD este să cheltuiască banii din FSDI ocolind aceste reguli, fără licitaţii, doar prin încredinţare directă. De aceea au şi stabilit ca managementul fondului să fie derogat de la ordonanţa 109 / 2011 privind guvernanţa corporatistă. Suntem în situaţia în care nimeni nu ştie cui vom preda administraţia privată, însă faptul cu adevărat grav este că nu vor fi indicatori de performanţă. În plus, nu avem definite limitele de risc investiţionale. Ca să fie clar, s-au asigurat de acum că oricât de dezastruoasă va fi administrarea acestui fond, nimeni nu va fi tras la răspundere“.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top