Actualitate

De la străzi de pământ, la asfalt. Proiectul de modernizare a unor drumuri din comuna Stejaru

Modernizarea străzilor de pământ prin asfaltare în satele Stejaru și Vasile Alecsandri este unul dintre proiectele aflate pe agenda administrației conduse de primarul comunei Stejaru, Dumitru Enache.

Aproximativ 5 kilometri de străzi de pământ, aflate în administrarea primăriei, se modernizează prin asfaltare.

Conform documentației tehnice, proiectul de modernizare a străzilor din Stejaru și Vasile Alecsandri prevede că pe aceste drumuri se calculează o viteză de deplasare a autoturismelor de 30 de km/h. Străzile asfaltate urmăresc traseul existent al străzilor de pământ.

Străzile care se intersectează cu DJ222B sau cu alte drumuri modernizate se termină la marginea părții carosabile a celuilalt drum.

Amenajarea ulițelor laterale se face de la marginea parții carosabile a străzii modernizate. Zona de racordare dintre strada care se modernizează și ulițele laterale se amenajează identic cu strada modernizată.

La intrarea pe proprietăți se vor amenaja accese auto cu lățimea de 3,00 metri. Lungimea acestor accese este cuprinsă între rigola betonată carosabilă care asigură continuitatea șanțurilor în dreptul gospodăriilor și împrejmuirea proprietăților.

Străzile se încadrează la clasa de trafic foarte redus, având un trafic total de vehicule/zi sub 750 și un număr de vehicule ≥ 5 t / zi sub 40 (conform PD 177 / 76). Categoria de importanță a străzilor este “C” (construcții de importanță normală, conform Hotărârii de Guvern nr. 766/1997).

Pentru străzile de pământ din satul Vasile Alecsandri și pe ulițele laterale s-a proiectat un sistem rutier alcătuit din următoarele straturi: 7 cm substrat de nisip; 40 cm piatră spartă amestec optimal 0-63 așternută în două straturi de câte 20 cm;  6 cm binder de criblură BAD20;  4 cm beton asfaltic BA16 (BAR16).Trebuie menționat că și pe celelalte artere sistemul proiectat este asemănător ca și compoziție a materialelor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top