Actualitate

Cursuri de antreprenor sau administrator de pensiune, pentru locuitorii comunei Sarichioi

În urma semnării Contractului de finanțare a proiectului „Activități integrate pentru comunitatea rurală marginalizată din Comuna Sarichioi”, în parteneriat cu GAL Valea Teliței, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, program POCU, vor fi organizate în cadrul proiectului cursuri de calificare pentru antreprenor și administrator de pensiune.

Cursurile se adresează locuitorilor din comuna Sarichioi care au absolvit cel puțin 10 clase și nu depășesc un venit lunar de 2.000 de lei.

Obiectivul proiectului „Activități integrate pentru comunitatea rurală marginalizată din Comuna Sarichioi” este îmbunătățirea calității vieții pentru minim 250 persoane din comună, persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială sau se confruntă cu o situație materială severă sau trăiesc în gospodării, cu o intensitate extrem de redusă a muncii(126 adulți, 124 vârstnici).

Proiectul își propune oferirea de servicii socio-medicale după cum urmează:

  • Servicii de informare și consiliere profesională și psihologică;
  • Servicii de redirecționare către programe de calificare și antreprenoriat;
  • Înscriere la cursuri pentru obținerea unei calificări solicitate pe piața muncii – cu certificat de calificare ANC (min 70 persoane-10 din ele vor primi granturi);
  • Organizare de târg de promovare a afacerilor;
  • Măsuri de combatere a discriminării de vârstă, excluziunea socială: realizare de activități menite să implice activ în viața societății persoanele trecute de 65 ani: tradiții și obiceiuri locale, rețete gastronomice, cântec, dans și port popular;
  • Măsuri de îmbunătățire a condițiilor de locuit: acordare de pachete de susținere a igienei în locuință: aspirator, maturi, găleată cu mop și de susținere a igienei personale: pasta dinți, periuță, săpun, gel dus, bureți baie, șervețele umede.

Proiectul mai cuprinde și dotarea centrului social de zi cu echipamente IT, dotare centru medical cu echipamente medicale și mobilier medical și achiziția unui microbuz care să susțină activitatea centrului. Valoarea proiectului este aprox. 1 milion de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top