Actualitate

Cum vor arăta viitoarele spații verzi, amenajate de primăria Hârșova

Consilierii locali ai orașului Hârșova au aprobat ca UAT Hârșova să acopere cheltuielile neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 316.417,79 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului ,,Amenajare spații verzi în orașul Hârșova, județul Constanța”.

Proiectul propune realizarea de spații verzi prin amenajarea a două scuaruri din orașul de pe malul Dunării. Prima zonă va fi cu caracter de loisir (plimbare), cu dotări pentru persoane în vârstă (foișoare, jocuri statice). Terenul este compus din două loturi, a 1.500 de metri pătrați și, respectiv, 3.084 de metri pătrați.

Conform documentelor depuse de administrația publică locală la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, zona va fi înconjurată de un gard înalt de doi metri, se va amenaja o peluză cu specii decorative de arbori şi arbuști, iar spre exterior se vor planta arbuști, gard viu. Aleile vor fi realizate din dale de beton, susținute de borduri. Zona va fi prevăzută cu un sistem de irigație automatizat şi va fi dotată cu elemente de mobilier urban.

A doua zonă a proiectului va fi destinată activităților recreative, cuprinzând un teren de înierbat, o zonă cu dotări de fitness şi foișoare cu jocuri statice. Terenul este compus dintr-un singur lot în suprafață de 7.500 de metri pătrați.

„Zona va fi înconjurată de un gard înalt de 2 metri, se va amenaja un spațiu deschis central care va găzdui dotările sportive, iar spre exterior se vor planta arbuști, gard viu. Aleile vor fi realizate din dale de beton, susținute de borduri. Zona va fi prevăzută cu un sistem de irigație automatizat şi va fi dotată cu elemente de mobilier urban. Vor fi amenajate locuri de joacă pentru toate categoriile de vârstă de copii”, se arată în documentația avizată de APM Constanța.

Organizarea de șantier se va asigura în incinta amplasamentului. Se va realiza împrejmuirea organizării de șantier.

Actualitate

To Top