Politic

Cristina Rizea: Ministrului de Interne francez i-a fost solicitată investigarea cu celeritate a asasinării șoferului român

Deputata Cristina Rizea vorbește despre acțiunile demarate de delegația USR PLUS din Parlamentul European pentru a lămuri cazul șoferului român de TIR ucis într-o parcare din Franța, dar și despre demersurile pentru a crește siguranța șoferilor profesioniști și a mărfurilor pe care le transportă în Europa.

„Inițiativele survin după ce mai mulți transportatori români au sesizat europarlamentarii USR PLUS, din grupul Renew Europe, că au devenit ținte ale hoților și ale grupărilor de crimă organizată din Europa.
A fost sesizată Comisia Europeană – comisarii Adina Vălean, Ylva Johansson și Nicolas Schmit, responsabili pentru portofoliul transporturilor, respectiv pentru cel al afacerilor interne și cel al locurilor de muncă și al drepturilor sociale.
S-a solicitat Comisiei să clarifice măsurile de aplicare a prevenirii infracțiunilor în zonele de parcare, în conformitate cu Regulamentul 885/2013, și elaborarea unui set concret de măsuri care să-i protejeze pe șoferi și mărfurile pe care aceștia le transportă. Oficialilor europeni le-a fost amintită existența grupului de experți, special creat de Comisia Europeană, în vederea monitorizării fenomenului și analizării oportunităților de finanțare pentru creșterea securității locurilor de parcare în UE.
Delegația USR PLUS a transmis ministrului francez de Interne, Gérald Darmanin, că asigurarea respectării legii și ordinii publice este o prerogativă a statelor membre și a fost făcut un apel ferm către autoritățile franceze pentru a mobiliza resursele necesare astfel încât să asigure – prin măsuri țintite – protecția transportatorilor care tranzitează Franța, atât pe drumurile naționale, cât și în benzinării sau locuri de parcare.
Ministrului de Interne francez i-a fost solicitată investigarea cu celeritate a asasinării șoferului român și a tuturor incidentelor de securitate în care au fost implicați cetățeni români.
Am cerut și autorităților franceze locale informații despre timpul de intervenție a ambulanței după apelul de urgență privind atacul asupra românului ucis, detalii despre această intervenție și despre stadiul anchetei, precum și despre asistența acordată familiei victimei.
A fost contactat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, cu solicitarea implicării active și constante a autorităților române, atât la nivel central, cât și prin intermediul serviciilor consulare, pentru a asista șoferii de camion afectați de astfel de incidente”, a transmis Cristina Rizea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top