Politic

Bogdan Huțucă: Noile plaje de pe litoralul românesc sunt printre cele mai late din Europa

Deputatul Bogdan Huțucă a vizitat alături de Tánczos Barna ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, primul lot de plajă înnisipat – Mamaia – din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere – Faza II, finanțat cu fonduri europene. 

„Am vizitat astăzi plaja din Mamaia, alături de Tánczos Barna ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.
Plaja din Mamaia, face parte din cei 7 km de litoral pe care s-a intervenit și pe care s-au creat aproape 70 de ha de plajă nouă. Proiectul își propune să prevină eroziunea costieră pe litoralul Mării Negre.
Acest proiect a fost gândit cu grijă față de mediu și față de biodiversitatea marină. Un alt efect pozitiv este creșterea siguranței pentru locuințele, hotelurile și construcțiile din zona plajei.
Cei care se vor bucura primii vor fi constănțenii și turiștii, căci cu toții vor găsi plaje mai generoase. Lățimea noilor plaje de pe litoralul românesc le va face pe acestea printre cele mai late din Europa.
Principala noastră preocupare este ca finalizarea și recepția proiectului, ce urmează a se face în iunie, să se desfășoare fără a influența în vreun fel sezonul estival. Ne dorim ca antreprenorii din turism și turiștii să se bucure de noile facilități încă din acest an, fără însă ca activitățile să fie influențate în vreun fel.
Proiectul de extindere a plajelor românești are o valoare totală de 750 de milioane de euro. 85% din acești bani sunt din fonduri europene”, a transmis Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top