Politic

Lucian Lungoci: Inițiez o petiție pentru construirea unui Spital Regional la Constanța!

Deputatul Lucian Lungoci consideră că sănătatea nu are coloratură politică și bolnavii nu au afecțiuni în raport de carnetul de partid. Lungoci susține că la Constanța există o nevoie acută de un spital regional, iar pentru că atât guvernele trecute cât și cel actual nu au pornit un demers în această direcție, deputatul inițiază o petiție pentru construirea unui Spital Regional. Politicianul îi invită să se alăture la acest demers pe colegii săi de partid, dar și pe reprezentanții celorlalte formațiuni politice de la nivel local, pe cei ai Organizațiilor Non Guvernamentale, ai mass media și, nu în ultimul rând, pe constănțeni!

„Vorbim cu toții de necesitatea unui spital regional la Constanța. Din păcate, nici în guvernarea de stânga, nici în cea de dreapta nu a fost inclus pe lista unităţilor medicale de acest profil care urmează a fi construite în România.
La Constanța este nevoie acută de un spital regional, iar argumentele în favoarea construirii acestuia sunt mai puternice decât orice explicații care ar pleda pentru inexistența lui:
– Spitalul Clinic Județean de Urgență este construit în urmă cu mai mai bine de jumătate de secol. La acest moment, are probleme cauzate de infrastuctură și mă întreb cine își asumă riscul în cazul unui cutremur?
– Compartimentarea clădirii este improprie unui act medical modern, chestiune ridicată în nenumărate rânduri de personalul medical;
– Secțiile de Pediatrie, Maternitate, Neonatologie sunt în aceeași clădire, stare de fapt care poate provoca, oricând, o situație epidemiologică gravă;
– Capacitatea de primire a bolnavilor la Unitatea de Primire Urgențe este scăzută, spațiul aferent UPU Constanța fiind unul dintre cele mai mici din țară;
– Pe lângă cei din Constanța, la SCJU ajung pacienți din Tulcea, Călărași, Ialomița, dar și turiștii veniți pe litoral, numărul ajungând, într-un sezon, egal cu cel al locuitorilor unui județ.
Acestea sunt realități evidente pentru orice constănțean!
Acestea sunt motivele care mă determină să inițiez o petiție pentru construirea unui Spital Regional la Constanța!
Îmi doresc ca în acest demers să am alături colegii mei de partid, dar și reprezentanții celorlalte formațiuni politice de la nivel local, pe cei ai Organizațiilor Non Guvernamentale, ai mass media și, nu în ultimul rând, CONSTĂNȚENII!
PUTEREA este la ei, nu doar odată la patru ani, ci ori de câte ori comunitatea are probleme grave ce trebuie rezolvate, iar un spital regional la Constanța este, deja, o chestiune acută”, a declarat Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top