Politic

Cristina Rizea: Susțin demersul colegilor mei din USR Mangalia de a se împotrivi ca lăcomia dezvoltatorilor imobiliari să distrugă Pădurea Comorova

Reprezentanții USR Mangalia alături de deputatul Cristina Rizea susțin că în acest moment pădurea Comorova se află sub asaltul dezvoltatorilor imobiliari. 

”Pădurea are zeci de hectare și este ultima suprafață compactă de arbori de pe malul românesc al Mării Negre. Toată această suprafață a început să fie defrișată din cauza intereselor imobiliare ale dezvoltatorilor.
Pădurea, care a fost parte a zonei protejate Comorova, a fost vândută de către Primăria Mangalia pentru doar câțiva euro/mp. În acest moment se pregătește terenul pentru dezvoltarea a două proiecte imobiliare cu blocuri de 10 etaje. Unul dintre proiecte este încă în consultare publică pe site-ul Primăriei Mangalia.
Până acum au fost tăiate câteva hectare și rămâne de văzut dacă primarul Radu Cristian va autoriza construcția, după ce a emis certificat de urbanism”, a transmis organizația USR Mangalia. De asemenea, deputatul Cristina Rizea a transmis:
„În anul 2000 când s-a votat în Consiliul Local, abuziv după părerea mea, trecerea pădurii Comorova din proprietatea statului român în proprietatea UAT Mangalia ca mai apoi în 2003 să se aprobe în același Consiliu Local, utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele silvice, s-a decis și soarta celor 431 de ha de pădure condamnate încă de pe atunci la defrișare. Susțin demersul colegilor mei din USR Mangalia de a se împotrivi ca lăcomia dezvoltatorilor imobiliari să distrugă și acest spațiu unic în județul Constanța. Am văzut deja ce s-a întâmplat cu nordul litoralului, zona Năvodari-Mamaia Nord unde lăcomia dezvoltatorilor și lipsa de viziune a autorităților locale au făcut ca pe hectare întregi să se adune blocuri lângă blocuri și betoane peste betoane. E o lecție din care trebuie să învățăm, nu una pe care să o repetăm și la Mangalia.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top