Fără categorie

Costinești s-a transformat din “Stațiunea Tineretului” în „Stațiunea Gunoaielor”

Munți de gunoaie sufocă acum ceea ce a fost odinioară Stațiunea Tineretului, Costinești. Imaginea dezolantă a stațiunii se datorează în primul rând faptului că cei responsabili de curățenie se fac că plouă, pentru ei contând doar încasarea banilor și nicidecum îndeplinirea atribuțiilor.
Generații întregi de români veneau în vremurile studenției la Costinești și se bucurau de mare, soare și distracție. A fost o vreme atunci când, doar rosteai cuvântul „Costinești” te năpădeau amintirile plăcute și ți se reaprindea dorința de a te întoarce acolo. Acum însă, vremurile, dar nu și unii oameni, s-au schimbat. Dintr-o perlă a Litoralului, acum Costinești arată ca o hazna, o fundătură sufocată de gunoaie.

Zilele trecute, odată cu festivalul Out of Doors organizat în Costinești, sutele de turiști aflați în stațiune făceau slalom printre gunoaie. Plaja mizerabilă, faleza și promenada plină de tarabagii colorați și muzică infectă, cârciumile și bodegile ticsite de maneliști tatuați și damele de moravuri îndoielnice, prezentau o imagine dezolantă a ceea ce înseamnă așa zisul turism practicat la Costinești.
Contactat telefonic, vice-primarul localității, Băduică Marin,(primarul Traian Cristea nu a răspuns la telefon cu toate că a fost sunat de zeci de ori!) ne-a declarat că serviciul de salubrizare în Costinești este asigurat de două firme: Iridex și SC. Lambat SRL. Prima ocupându-se de măturat și golirea coșurilor de gunoi iar cea de a doua de ridicat gunoiul strâns de Iridex. Întrebat dacă este mulțumit de calitatea serviciilor prestate de cele două firme, vicele Băduică a spus că:
„ având în vedere numărul mare de turiști treaba făcută de cei responsabili cu curățenia este acceptabilă”….
Din păcate acest „acceptabil” ar trebui schimbat cu „inacceptabil”, fața stațiunii arătând jalnic. Fotografiile anexate acestui material arată doar o mică parte a mizeriei ce sufocă această stațiune.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top