Opinii

50 de avocați construiesc case pentru familii cu venituri mici din Cumpăna

50 de voluntari, angajați ai Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari case de avocatură din Marea Britanie, muncesc pe șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna pentru a ajuta opt familii cu venituri mici să aibă o locuință decentă. Voluntarii vor munci între 6 și 11 august, alături de familiile beneficiare, la ridicarea pereților de cărămidă, izolația exterioară și interioară și finisaje. Pe lângă cele 2.000 de ore investite pe șantier, avocații fac și o donație din care asociația achiziționează materialele necesare pentru construcția caselor. 

 

Este al zecelea an de parteneriat dintre Habitat for Humanity România și Addleshaw Goddard, timp în care 425 de angajați au fost voluntari pe șantierele organizației, iar 1,8 milioane de lei au fost donate pentru ca familii cu venituri mici din România să aibă șansa unui viitor mai bun. Dincolo de sprijinul oferit familiilor nevoiașe, experiența pe șantierul Habitat for Humanity ajută angajații Addleshaw Goddard să se cunoască mai bine și să lege prietenii. "Imi place foarte mult să lucrez împreuna cu colegii pe șantier. În prima zi am tencuit, iar astăzi am lucrat sus pe schelă, mi-a fost puțin frică însă mi-am depășit limitele, și cred că despre asta este Habitat for Humanity, te ajută sa faci lucruri pe care nu credeai că ești în stare să le faci. Mă bucur să cunosc familiile și să lucrez alături de ele la îndeplinirea acestui vis, de a avea casa lor", spune Sofia, 23 de ani. Una dintre familiile pe care echipa de avocați le ajută este cea a lui Sorin Luzinschi. Sorin are 36 de ani și lucrează ca docher în port. Cea mai mare dorință a sa este să-i ofere soției Dana și Ioanei, fetița lor de cinci ani, o casă sănătoasă și sigură. Peste 200 voluntari, din străinătate și din companiile românești Raiffeisen Bank si ADP, au lucrat până acum la construcția celor opt locuințe. Casele sunt construite în sistem cvadruplex, pe structură de cărămidă, oferită de Wienerberger România. Au contribuit cu materiale de construcție și companiile Siniat România și Tondach România. Habitat for Humanity activează în județul Constanța din 2006, prin filiala sa din Cumpăna.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top