Actualitate

Continuă lucrările de modernizare a promenadei din Eforie Sud

Întreaga zonă de promenadă din stațiunea Eforie Sud va fi complet refăcută. Printr-un proiect european, aflat în curs de implementare, vor fi amenajate spații verzi, fântâni arteziene şi piste de biciclete. De asemenea, va fi montat mobilier stradal modern, astfel încât zona să devină o atracție pentru turiștii care doresc să admire marea atât pe timpul verii, cât şi în extrasezon. 

Și în luna noiembrie s-a lucrat intens la acest proiect care a primit finanțare în anul 2018 prin Programul Operațional Regional Axa 7.1 SUERD.

În total, vor fi investite fonduri de 22.568.009,05 lei, dintre care 2,9 milioane de lei de la bugetul local. În același timp cu proiectul de modernizare a promenadei, primăria Eforie a inițiat un proiect de modernizare și reabilitare a infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul „creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud.”

Prin proiectul de modernizare a promenadei din Eforie Sud, administrația locală speră ca numărul turiștilor să crească cu peste 20%, într-o perioadă de cinci ani de la data finalizării lucrărilor de modernizare.

Faleza din stațiunea Eforie Sud este una dintre cele mai frumoase de pe tot litoralul românesc. Fiind un loc de veritabil belvedere, faleza este situată la câțiva metri deasupra plajei, accesul turiștilor la nisip și mare făcându-se prin intermediul scărilor.

„Plaja este deschisă, coborând în mare cu pantă lină, ce favorizează băile de mare și mersul prin apă. Stratul gros de nisip oferă condiții optime pentru băile de soare (helioterapie) și cele de nisip (arinoterapie)”, se arată în prezentarea Centrului Național de Informare și Promovare Eforie Sud.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top