Actualitate

AMDTDD susține demersul Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării  (AMDTDD) susține demersul inițiat de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), respectiv realizarea unui studiu despre ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condițiile actuale.

Mai jos puteți citi comunicatul HORA: 

„Din dorința de a fi cât mai conectați cu oaspeții care trec pragul restaurantelor și pentru a continua dialogurile constructive, HORA a inițiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie.

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluția industriei și la consecintele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaților din Horeca, dar si asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienții. Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparțin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniți și relaxați, restaurantele sunt un context excelent de socializare.

În acest sens, ne-am propus să aflăm ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condițiile actuale și cât de importante sunt pentru ei.

Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, și relevă că:

  • 78% din populația României consideră că restaurantele ar trebui redeschise;
  • 80% din români sunt de acord total sau parțial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie;
  • 38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea;
  • 56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor;
  • 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Studiul s-a efectuat față în față, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1067 respondenți, 18+, cu o  marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

              În marea de impredictibilitate și evoluție negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranță și ne dau încrederea și puterea de a continua să găsim soluții pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant.

Considerăm că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii și că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat. 

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică. #horaromania #impreunasuntemmaiputernici.”

Președinte HORA, Daniel Mischie

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top