Actualitate

Comuna Istria – Amenzi pentru cei care aruncă deșeuri în zone neamenajate

Consiliul Local al comunei Istria a adoptat planul de măsuri necesare pentru interzicerea abandonării, aruncării sau gestionării necontrolate a gunoaielor.

Acest plan cuprinde o serie de reguli pe care trebuie să le respecte toți locuitorii comunei și toate persoanele juridice ce își au sediul sau își desfășoară activitatea pe raza acestui UAT. În caz contrar, consilierii locali au stabilit amenzi destul de mari.

„Gestionarea deșeurilor de pe raza  unității administrativ teritorială a comunei Istria se efectuează potrivit sistemului de colectare hotărât de Consiliul Local Istria conform contractului  de prestării servicii de salubrizare pe raza comunei Istria județul Constanța, semnat de Comuna Istria cu operatorul de salubrizare”, se arată în document.

Printre cele mai importante prevederi se numără obligația persoanelor fizice de a depune deșeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deșeurilor municipale gestionate de operatorii economici, neamestecate cu alte tipuri de deșeuri precum deșeuri biodegradabile (iarbă, crengi etc.), deșeuri de construcții şi desființări, deșeurile de echipamente electrice şi electronice, deșeuri de grajd, animale moarte etc.

De asemenea, persoanele fizice sunt obligate să nu abandoneze sau să arunce deșeurile municipale pe spatiile verzi, căile de comunicație (străzi, trotuare, drumuri agricole), în locuri publice, câmpuri virane şi în alte locuri nepermise etc.

În cazul încălcării anumitor prevederi din acest Plan, Consiliul Local Istria a stabilit chiar și amenzi cuprinse între 10.000 lei și 20.000 lei, pentru persoanele fizice, și 50.000 lei – 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Constatarea contravențiilor şi aplicarea amenzilor se realizează, după caz, de primar şi persoane împuternicite de către acesta. „Despăgubirile concrete pricinuite domeniului public şi privat vor fi stabilite pentru fiecare caz în parte, ţinându-se cont de cheltuielile legate de curăţarea şi refacerea mediului, precum şi cele de transport, valorificare, recuperare/reciclare, eliminare a acestora”, mai prevede documentul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top