Actualitate

Amenzi mari pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public al comunei Lipnița

Primăria comunei Lipnița, județul Constanța, a decis amplasarea de panouri de avertizare cu privire la sancțiunile pe care cei ce depozitează gunoaie în locuri nepermise le vor suporta. Măsura a fost luată din dorința de a păstra un mediu natural curat, un mediu de care să se poată bucura toți locuitorii celor șapte sate: Lipnița – reședința comunei, Coșlugea, Canlia, Izvoarele, Goruni, Carvăn, Cuiugiuc.

„Din păcate, avem și oameni care nu respectă regulile și aruncă gunoaie în zonele unde erau înainte gropile comunale de gunoi. Acum avem contract cu o societate de salubrizare, astfel încât depozitarea gunoaielor în altă parte decât pubele este interzisă. Dacă nu se vor respecta regulile, vom aplica amenzi”, declară primarul Nicolae-Florin Dinu.

Panourile de avertizare au fost amplasate în toate satele, iar pe ele se regăsește informația că depozitarea deșeurilor pe domeniul public este interzisă, iar cei care încalcă legea vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei (persoane fizice) sau 50.000 și 70.000 de lei (persoane juridice).

„Cuantumul amenzilor este mare și a fost stabilit de Guvernul României prin Ordonanță de Urgență, în anul 2021. Nou nu avem ce face decât să aplicăm legea”, adaugă primarul.

Trebuie reamintit faptul că la nivelul Primăriei Lipniţa se desfășoară periodic (săptămânal, prin rotație) campanii de întreținere a curățeniei în toate cele șapte sate ale comunei.

În acest sens, beneficiarii ajutoarelor sociale și, mai ales, echipele societății locale, execută săptămânal lucrări de tăiat iarba, îndepărtat vegetația nedorită, curățarea rigolelor, igienizarea cimitirelor și a spațiilor publice. Inclusiv persoanele obligate de autoritățile judiciare să presteze muncă în folosul comunității în schimbul unor amenzi au primit sarcini în această direcție.

Conform articolului 60 din OUG 92/2021, autoritățile administrației publice locale asigură implementarea la nivel local a obligațiilor privind gestionarea deșeurilor asumate prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană și pentru respectarea prevederilor convențiilor și tratatelor internaționale la care România este semnatară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top