Actualitate

Lista străzilor din Comuna Tuzla ce vor fi reabilitate prin programul „Anghel Saligny”

Încă de anul trecut, administrația locală a comunei Tuzla, județul Constanța, a depus în vederea finanțării în cadrul Programului Național „Anghel Saligny” proiectul „Modernizare și reabilitare străzi locale în Comuna Tuzla, Județul Constanța”.

Ministerul Dezvoltării a anunțat în această vară că va finanța cu 13 milioane de lei proiectul depus de UAT Tuzla. Astfel, conform documentației de mediu, aferente obiectivului de investiții, sunt vizate nu mai puțin de 36 de drumuri comunale pentru reabilitare.

Prin proiect se propun următoarele:

  • Refacere Sistem rutier
  • Pofilele transversale
  • Elemente pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale

„În funcție de specificul, necesitățile și caracteristicile tehnice adoptate pentru fiecare obiect în parte, elementele pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, se va asigura racordarea elementelor de scurgere a apelor pluviale atât transversal, cât și lateral astfel încât să nu fie împiedicată scurgerea apelor colectate”, se arată în documentația tehnică.

Accesele auto pentru proprietăți se vor realiza prin coborârea bordurilor în zona acestora. Accesele auto sunt necesare pentru asigurarea continuității scurgerii apelor pluviale colectate de elementele de scurgere proiectate lateral drumurilor analizate.

Astfel, 36 de străzi sunt propuse pentru a fi reabilitate: Eternității (tronsonul 2), Castelului (tronsonul 2) Frunzelor, Răsăritului, Mihail Sadoveanu (tronson 1), Belșugului (tronson 2), Meduzei (tronson 5),  Ion Budai Deleanu (tronson 1), Măceșului (tronson 1), Pasajului (tronson 5), Șoimilor, Cantonului (tronson 2), Tineretului, Stadionului (tronsoanele 1 și 2), Stadionului (tronsoanele 3 și 4), Alexandru Ioan Cuza, Uzinei, Cerbului, Trandafirilor (tronson 2), Pinului, Brigadierului , Brizei, Cișmelei, Dealului, Poștei, Brândușei, Lebedei, Dorului (tronson 1), Biruinței (tronson 1), Saturn, Soarelui, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter și Eternității (tronson 3).

Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni din momentul începerii lucrărilor.

Prin investiția „Modernizare și reabilitare străzi locale în Comuna Tuzla, Județul Constanța” se va interveni pe drumuri publice situate în intravilanul comunei, pe o lungime de 9.750 de metri. Se vor realiza, pe lângă asfaltări, și accesele la proprietățile private și se vor amenaja trotuarele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top