Politic

Gata cu abuzurile asupra mediului? Greșit! Noile măsuri nu sunt suficiente pentru a stopa acest delict

În opinia deputatului Bogdan Bola, noile măsuri adoptate de Guvern privind incriminarea acțiunilor de abandonare, incinerare sau îngropare a deșeurilor,  nu sunt deloc suficiente sau menite să descurajeze acest gen de practice nocive mediului.

Iată ce spune deputatul constănțean Bogdan Bola vizavi de măsura luată de curând de Guvern:

“În sfârșit, se iau măsuri: incendierea sau îngroparea deșeurilor devin infracțiuni și se vor pedepsi cu închisoare de la trei la cinci ani. În plus, în Ordonanța de Urgență a Guvernului, aprobată ieri, se clarifică și incriminarea acțiunii de abandonare a deșeurilor, pentru care se va aplica o sancțiune contravențională atât pentru persoane fizice cât și juridice (amendă de la 10.000 la 20.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 la 70.000 pentru persoanele juridice).

De asemenea, prin aceeași Ordonanță aprobată ieri, a fost interzisă arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Pentru astfel de fapte amenzile se vor ridica la valori cuprinse între 7.000 și 15.000 lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 100.000 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, aceleași sancțiuni îi vizează și pe proprietarii terenurilor care nu iau măsuri pentru prevenirea arderilor.

Întrebarea mea pentru dumneavoastră: credeți că aceste amenzi sunt suficiente pentru a combate astfel de comportamente? Nu uitați că, potrivit legii, dacă achiți amenda în termenul prevăzut în procesul verbal, plătești doar jumătate din minim. Adică, sancțiunea care se va achita practic de o persoană fizică pentru aruncarea deșeurilor în locuri nepermise va fi de 5.000 de lei. Pentru arderea miriștilor și stufului va achita practic suma de 3.500 lei.”

(Sursa foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top