Politic

Crușoveanu: Portul Constanța este un obiectiv strategic care ar putea deveni un gigant economic pentru județul Constanța, pentru România

Deputatul Crușoveanu consideră că de când a început războiul din Ucraina, Portul Constanța a revenit în centrul atenției presei, dar și pe agenda de preocupări serioase ale Ministerului Transporturilor.
”De curând, am văzut și o vizită fulger a ministrului transporturilor care, nu am cum să nu remarc, a dat roade privind degajarea primelor vagoane care blochează, de ani, căile ferate din PortulConstanța. O măsură bună, ignorată de ani de zile.
Pe lângă acest aspect de deblocare a căilor ferate, extrem de important privind tranzitul de mărfuri din port spre restul țării, mă așteptam și la anumite mențiuni ale ministrului legat de proiectele de investiții, finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
În momentul de față, știm de cel puțin 5 proiecte care sunt în curs de finalizare. Din informațiile oficiale obținute de la Ministerul Transporturilor, amintesc următoarele proiecte de investiții pe care Administrația Porturilor Maritime Constanța le derulează:
1.Modernizarea infrastructurii portuare, prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța;
2.Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari (dana 80);
3.Extindere la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 Bis și Poarta 10;
4.Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța;
5.Zona de acces a navelor pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Portul Constanța este un obiectiv strategic care, prin activitatea sa, în actualul context, ar putea deveni un gigant economic pentru județul Constanța, dar mai ales pentru România.
Dincolo de declarațiile politice făcute în grabă, salariații din Port, agenții economici din Dobrogea și mai ales constănțenii așteaptă un sprijin puternic de investiții din partea Ministerului Transporturilor, în vederea dezvoltării infrastructurii portuare, dar și o susținere deschisă pentru proiectele Alternativa Techirghiol, Drumul Expres Tulcea – Constanța sau pentru legea care prevede eliminarea taxelor pe podurile dunărene”, a transmis Marian Crușoveanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top