Politic

Cine nu vrea ca părinții care își îngrijesc copiii bolnavi să aibă dreptul la concediu medical?

Concediu medical pentru părinții care-și îngrijesc copilul bolnav de până la 12 ani! Aceasta este inițiativa legislativă pe care a propus-o deputatul Bogdan Bola, alături de colegi săi din Forța Dreptei, în anul 2022 în sensul modificării OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

“Am cerut ca asigurații să aibă dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani (nu 7 ani, ca în momentul de față), iar în cazul copiilor cu handicap, pentru afecțiunile intercurente până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Am propus acest lucru după ce am primit mii de semnale pe rețelele sociale în care părinții confirmau faptul că vârsta optimă este de 12 ani, o vârstă la care copilul s-a dezvoltat suficient atât fizic cât și cognitiv pentru a începe să aibă grijă de sine.

Deși demersul meu a primit avizul FAVORABIL al Consiliului Economic și Social și avizul FAVORABIL al Consiliului Legislativ, senatorii PSD și PNL au votat împotrivă. DA, senatorii CONSTĂNȚENI de la PSD și PNL s-au opus acestui demers fără să le pese de suferințele copiilor și de neputința părinților de a le fi aproape atunci când le este mai rău. Ba chiar și un senator neafiliat din Constanța, femeie și mamă fiind, a votat pentru respingerea proiectului nostru!”, spune Bogdan Bola.

Acum, proiectul a ajuns la Camera Deputaților (cameră decizională) și a primit deja avizul favorabil al Comisiei pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei, a Comisiei pentru drepturile omului și a Comisiei juridice, de disciplină și imunități.

“Sper să fim pe drumul cel drept și voi susține în continuare proiectul meu în Parlamentul României!”, declară Bola.

Totodată, mai spune Bola, “salut demersul societății civile care a demarat o campanie online intitulată „Concediu medical pentru părinții copiilor peste 7 ani”, campanie care a adunat deja peste 20.000 de semnături în doar câteva ore! Politicienii aflați la guvernare ar trebui să lase orgoliile deoparte și să asculte vocea părinților:

<În acest moment legea nu prevede eliberarea concediului medical pentru părinții copiilor peste 7 ani. Ceea ce înseamnă că se așteaptă ca un copil de 7 ani să poată sta singur internat 2-7-14 zile, timp în care să fie suspus poate unor intervenții chirurgicale sau tratamente invazive, fără suportul emoțional și fizic al unuia dintre părinți sau tutore legal. O simplă branulă le poate afecta capacitatea de a se îmbrăca, mânca sau de a merge la toaletă – ca să vorbim despre impactul fizic. Tot o simplă branulă poate cauza reacții de anxietate, atacuri de panică – ca să vorbim de impactul emoțional>”.

„Proiectele legislative cu care merg în Parlament sunt propuse și dorite de constănțeni, nu de tot felul de grupuri de interese, mai mult sau mai puțin obscure. Pentru asta consider că am fost ales în 2020 și așa voi proceda în continuare! Acestea sunt fapte, nu vorbe pline de demagogie!”, conchide Bogdan Bola.

 (Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top