Politic

Președintele PNL Constanța: Mai mulți bani pentru spitale; eliminăm TVA-ul pentru investiții în sănătate

Deputatul Bogdan Huțucă anunță că toate proiectele de investiții în sănătate vor fi scutite de TVA. Măsura, care a fost votată în Camera Deputaților și urmează să fie promulgată, va aduce beneficii imediate spitalelor și ONG-urilor care activează în domeniul medical. Președintele PNL Constanța a salutat decizia și a declarat că aceasta este o măsură cu un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății din România, deoarece va duce la creșterea resurselor disponibile pentru spitale și clinici, care vor putea fi utilizate pentru a îmbunătăți echipamentele medicale și infrastructura.

„O veste excelentă pentru țara noastră. După investițiile istorice în infrastructura sistemului sanitar din România pe care le derulăm prin PNRR (investiții fără precedent în cei 33 de ani de după Revoluție), astăzi asistăm la scrierea unui nou capitol fericit în domeniul Sănătății: eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele de investiții în domeniu.
Concret, prin eliminarea TVA-ului, unitățile sanitare din România vor beneficia de bugete pentru investiții cu 20% mai mari.
Este o măsură cu impact pozitiv imediat asupra spitalelor și ONG-urilor care dezvoltă proiecte în domeniul medical și mă bucur foarte mult că astăzi a fost votată în Camera Deputaților, urmând să fie promulgată.
Cum spuneam, traversăm probabil cel mai bun moment investițional în sănătate pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani, astfel că propunerea este una cât se poate de binevenită. Forma pe care am agreat-o în comisie este un „boost” de resurse pe care îl oferim spitalelor din România. Aproape orice achiziție de materiale și servicii destinate spitalelor, de la construcții noi, la modernizări sau dotări, va fi scutită de la plata TVA-ului.
Îi mulțumesc domnului deputat Alfred Simonis pentru cooperare și mă bucur că, în calitate de președinte al Comisiei de Buget, am putut ajuta la definitivarea acestei propuneri cu un set de amendamente prin care proiectul a devenit funcțional și aplicabil tuturor unităților spitalicești.
Totodată, mulțumesc colegilor deputați, care au înțeles oportunitatea oferită de această măsură și au votat în consecință.
Pot spune fără să-mi fie teamă că greșesc că este o zi fericită pentru România”, a afirmat Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top