Politic

Forța Dreptei: Incredibila nesimțire și sfidare a coaliției PSD-PNL-UDMR, dovedită în plenul Senatului prin modificarea Codului penal după rețeta Dragnea &Co

Partidul Forța Dreptei denunță votul dat astăzi în plenul Senatului de coaliția PSD-PNL-UDMR pentru modificarea Codului penal și dezincriminarea abuzului în serviciu și a neglijenței în serviciu, prin introducerea unui prag valoric de 250.000 de lei.

„Considerăm că acesta este un act îndreptat împotriva intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor României, un vot prin care toți senatorii care s-au exprimat favorabil au trădat mandatul primit din partea românilor, s-au descalificat, preferând să țină partea hoților și nu a oamenilor cinstiți. Observăm faptul că această lege nu ar fi putut fi adoptată dacă senatorii PNL nu ar fi votat în favoarea ei, fiind o lege organică.

Atragem atenția asupra retoricii toxice din epoca Dragnea&Iordache, regăsită astăzi nu doar în justificările publice ale parlamentarilor PSD, ci și ale parlamentarilor din partea PNL.

Este complet falsă susținerea potrivit căreia abuzul în serviciu necesita obligatoriu introducerea unui prag valoric! Dacă așa ar fi stat lucrurile, atunci forma proiectului de lege inițiat de Ministerul Justiției și adoptat de Guvern ar fi conținut acest prag valoric. Or, în pofida avizului Consiliului Legislativ care face referire la acest prag, Ministerul Justiției a susținut adoptarea proiectului în Guvern fără a conține respectivul prag valoric. Dacă actuala coaliție PSD-PNL-UDMR folosește acest argument, atunci ministrul Justiției trebuie să demisioneze sau să fie demis din funcție!

Este o minciună dincolo de orice explicație rațională aceea potrivit căreia un eventual prag pentru abuzul în serviciu ar trebui stabilit, fiind invocată o decizie a CCR, la sume de tipul 200.000 – 250.000 de lei. Nu a existat și nu există niciun fel de argument care să susțină un astfel de nivel, dacă ne raportăm la nivelul de trai din România sau la alte norme ale Codului penal care fac trimitere la elemente valorice.

Este complet ticăloasă orice explicație potrivit căreia funcționarii publici nu ar da curs implementării politicilor publice de frica reglementărilor în materie penală referitoare la abuzul în serviciu. Acest lucru poate fi valabil, eventual, în cazul celor care își propun să fenteze legea și să faciliteze sifonarea de fonduri publice sau europene, nu și în cazul celor care au dovedit că pot fi realizate proiecte de investiții în mod cinstit, corect și cu impact pozitiv asupra comunităților locale.

Parlamentarii din Forța Dreptei vor depune amendamente în Camera Deputaților pentru a curăța Codul penal de mizeriile adoptate de Senat, astfel încât aceste prevederi legale să nu poată fi folosite de infractori pentru a scăpa nepedepsiți”, se arată într-un comunicat al partidului Forța Dreptei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top