Actualitate

Carantinarea Constanței, începând de vineri 20 noiembrie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ia la aceasta ora în discuție propunerea de carantinare a Municipiului Constanța. Ședința este o pura formalitate, existând avizul DSP și declarațiile factorilor decidenți – toate în sensul instituirii carantinei. Decizia ar urma să intre în vigoare de vineri seara. Curios este că, deși Municipiul Cluj este epidemiologic în aceeași situație cu Constanța, în acesta nu a fost propusă carantinarea.

La Cluj, faimoasa ”incidență” a depășit 9 la mie de o săptămână, fiind și în momentul de față la acelasi nivel cu Constanța. Dar prefectul județului a dat vina pe raportările DSP, pe care le-a considerat a nu corespunde realității, și nu a înaintat propunerea de instituire a carantinei. De asemenea, prefectul Clujului a arătat că în Municipiul Cluj sunt destule paturi la ATI – lucru care se pare că nu a putut fi implementat și la Constanța…

Revenind la Constanța, carantinarea urmează a fi instituită de vineri seara. Deși inițial prefectul a anunțat public ora 24.00, în textul propunerii de hotărâre figurează ora 20.00.

Dintre măsurile ce urmează a fi luate, enumerăm:

– Interzicerea intrărilor/ieșirilor din Municipiul Constanța, cu excepția celor motivate și probate prin declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator.

– Interzicerea deplasărilor în municipiu, exceptând cele întemeiate și probate prin adeverință de angajat sau declarație pe propria răspundere.

Majoritatea măsurilor propuse sunt identice cu cele deja în vigoare (portul măștii, număr mic de participanți la slujbe religioase, organizarea circuitelor în mall-uri etc.)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top