Actualitate

Bătrânii și elevii, în atenția administrației locale Saraiu

Luna februarie a fost o lună intensă în ceea ce privește activitățile sociale din comuna Saraiu. De asemenea, în februarie, elevii au început cursurile celui de-al doilea semestru din anul școlar 2020/2021.

Conform scenariilor stabilite de Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății, Comuna Saraiu se află în scenariul 1 (verde), cu o rată a infectărilor cu COVID-19 de 0,00/1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că luni, 8 februarie, toți elevii comunei au revenit fizic în bănci.

Primarul Dorinela Irimia a sfătuit părinții elevilor și preșcolarilor să țină permanent legătura cu dascălii, pe grupurile claselor. Și administrația locală este în permanent dialog cu unitățile de învățământ.

Am convingerea că totul va decurge normal având în vedere necesitatea desfășurării cursurilor în sălile de clasă. Vă urez un semestru plin de realizări, cu bucuria revederii colegilor și a dascălilor, cu sănătate și înțelepciune”, le-a transmis Dorinela Irimia.

De asemenea, Consiliul Local al Comunei Saraiu anunță că va asigura transportul elevilor de liceu, pe ruta Dulgheru-Saraiu-Hârșova , tur-retur. Programul va fi ca în semestru anterior.

Și bătrânii au fost în atenția administrației locale, astfel că vârstnicii comunei au primit o masă caldă și alte alimente, printr-o mobilizare a colectivului care lucrează în primărie, voluntari și alte asociații caritabile.

„Continuă seria acțiunilor umanitare desfășurate în sprijinul bătrânilor din comuna constănțeană Saraiu. Reprezentanții primăriei, alături de membrii Subfilialei Crucea Roșie Saraiu, au împărțit pachete cu alimente zecilor de pensionari din localitate”, anunță primarul.

Un alt proiect „de suflet” și pentru suflet a fost realizat în luna februarie în comunitatea din satul Dulgheru. Biserica din sat a fost împodobită cu icoanele de pe catapeteasmă, un demers inițiat de preotul paroh și susținut de o familie cu suflet mare și Consiliul Local Saraiu.

„Acest proiect de suflet s-a născut prin grija părintelui Turc Emil , finalizat de actualul părinte paroh , Lișmanu Valentin Alexandru. Este momentul să apreciem dragostea, dorința și efortul tuturor celor care se ostenesc pentru ca promisiunile făcute să devină realitate. Mulțumim familiei care a dăruit aceste sfinte icoane, din dragoste pentru Dumnezeu, mulțumim Consiliului Local Saraiu pentru că sunteți alături de noi așa cum ați dovedit-o mereu și că nu întârziați niciodată sa ne surprindeți plăcut prin implicarea directă în tot ceea ce înseamnă familia Saraiu”, mai spune primarul Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top