Actualitate

Au început lucrările de reabilitare a străzilor din Mangalia, cu fonduri UE

Primăria Municipiului Mangalia a început lucrările de reabilitare a tramei stradale pe un număr de 17 străzi din mai multe zone ale orașului. Proiectul, în valoare de 7 mil. de euro, face parte dintr-un amplu program de modernizare a infrastructurii, din oraș și stațiuni, este finanțat cu fonduri europene și a fost inițiat încă din 2016, odată cu deschiderea noilor axe. După parcurgerea etapelor legale de evaluare și analiză, contractul de finanțare a fost semnat în primăvara anului 2019. Ulterior, s-au desfășurat procedurile de achiziție și licitație, astfel că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primele zile ale acestui an. La acest proiect lucrăm de 3-4 ani, întrucât este cel mai amplu program de asfaltare din Mangalia, din ultimii 30 de ani.

“Fiind vorba de bani europeni, parcursul documentelor a fost destul de anevoios, cu numeroase etape de verificări, clarificări, analize și evaluări cerute de normele UE în vigoare. În cele din urmă, am reușit să intrăm cu lucrările în teren. Pentru a nu îngreuna circulația rutieră și pietonală în oraș, se va interveni pe rând, pe câte o singură stradă din cele 17 prevăzute în proiect. În prezent, suntem cu utilajele pe str. Muncitorului, care avea nevoie stringentă de reabilitare. Facem trasările topografice, apoi începem reabilitarea trotuarelor, cu pavele. Ulterior, vom continua cu asfaltarea străzilor și aleilor din cartier. Acolo unde avem arbori uscați sau cu rădăcinile ieșite prin trotuar, vom cere acordul de la Protecția Mediului pentru a planta copaci tineri, așa cum am procedat pe strada Negru Vodă. Conform proiectului tehnic, se vor asfalta peste 7 mii mp de drum, pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna acestui an”, a declarat primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top