Actualitate

Încep lucrările de reabilitare a ,„Școlii Vechi” și „Casei Pedagogului”, clădiri-simbol ale orașului Hârșova

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a anunțat pe 14 februarie că a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru componenta de reabilitare a clădirii „Școlii Vechi”, urmând ca în perioada următoare să se înceapă lucrările propriu-zise.

„Mulțumesc colegilor din cadrul Primăriei orașului Hârșova și domnului profesor Nicolae Constantin pentru implicarea și sprijinul acordat în implementarea acestui proiect”, spune primarul.

De asemenea, pentru a dezavua informațiile denaturate, privitoare la implementarea acestui proiect, „transmise în spațiul public de persoane ce urmăresc doar denigrarea autorității locale”, Viorel Ionescu reamintește locuitorilor:

„Proiectul cuprinde mai multe componente: asfaltare străzi ce leagă Școala Veche (viitorul muzeu) de Cetatea Carsium; achiziționarea unor biciclete ce vor fi utilizate de vizitatorii muzeului, pentru a se deplasa la Cetate (aflată, de asemenea, într-un proiect de reabilitare); reabilitarea clădirii ,,Școlii Vechi” și ,,Casa Pedagogului”.

Lucrările de asfaltare sunt realizate în proporție de 90%, rămânând două tronsoane de străzi, ce vor fi reabilitate imediat ce vremea va permite.

Lucrările de reabilitare a clădirilor au fost întârziate, în ciuda eforturilor autorității locale, de faptul că la prima licitație s-a prezentat o societate cu o ofertă neconformă, nefiind declarată câștigătoare, aspect care nu are nicio legătură cu competența sau incompetența cuiva. Astăzi am finalizat și această etapă, urmând ca în cel mai scurt timp executantul să înceapă lucrările, ținând cont și de condițiile meteorologice.”

Școala Veche „Vasile Cotovu” din Hârșova a adăpostit prima bibliotecă și primul muzeu regional al Dobrogei, iar restaurarea ei a devenit o necesitate și o datorie morală pentru cei care astăzi conduc destinele orașului de pe malul drept al Dunării.

Clădirea a fost ridicată sub stricta supraveghere a arhitectului Anghel Saligny și inaugurată în anul 1904 în prezența Regelui Carol I, având o deosebită frumusețe arhitecturală.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top