Actualitate

Aproximativ 8 kilometri de drumuri vor fi modernizați în comuna Stejaru, județul Tulcea

Administrația locală a comunei Stejaru a reușit să atragă fonduri pentru modernizarea a aproximativ 8 km de drumuri comunale. Conform documentației tehnice a proiectului, se vor moderniza 7.758,64 m străzi comunale de pe teritoriul administrativ al comunei Stejaru.

Străzile se încadrează la clasa de trafic foarte redus, având un trafic total de vehicule/zi sub 750 și un număr de vehicule ≥ 5 t / zi sub 40 (conform PD 177 / 76).

În plan, traseul străzilor este proiectat pentru viteza de 30 de km/h. Străzile propuse pentru modernizare au lungimea totala de 7.758,64 m:

  • Mina Altân Tepe 2424,87 m
  • Stejaru 2430,85 m
  • Vasile Alecsandri 1806,94 m
  • Beipunar 1095,98 m

„Necesitatea investiției este dată de nevoia de accesibilizare a traficului rutier în interiorul comunei ca urmare a stării actuale a drumurilor si străzilor interioare”, spune administrația locală.

Necesitatea acestui proiect a apărut în ideea asigurării accesului persoanelor riverane precum și a utilizatorilor obiectivelor cu caracter socio-cultural către rețeaua de drumuri existente cât și spre punctele de interes social din comună. Necesitatea lucrărilor propuse în acest proiect este argumentată și de starea fizică a drumurilor existente raportate la condițiile generale de circulație actuale cât și de perspectivă.

„Astfel, pe traseele existente s-a urmărit organizarea unor inele de circulație principală care să asigure accesurile carosabile în zonele funcționale iar intersectarea între circulația locală si cea intercomunală, se va realiza numai la nivelul inelelor de circulație. Venind în întâmpinarea celor de mai sus, prezentul proiect oferă un răspuns printr-o investiție care să fie la standarde europene privind calitatea”, explică Primăria Stejaru.

Construcția și modernizarea rețelelor de infrastructură contribuie la integrarea graduală a regiunii și respectiv a țării în familia țărilor continentului european și pune în valoare resursele economice și turistice, rețelele de infrastructuri devenind astfel adevărate artere hrănitoare ale pieței economice și sociale.

Valoarea investiției rezultată din devizul financiar al investiție este de 10.942.835,89 lei cu TVA , iar perioada de implementare a investiției, conform graficului de realizare, este 36 de luni.

„În prezent, carosabilul pentru străzile propuse pentru modernizare este unul necorespunzător unui trafic în siguranță, traficul fiind redus iar drumurile devin greu practicabile în condiții de timp nefavorabil. De asemenea lipsa lucrărilor specifice de drumuri: șanțuri sau rigole pentru colectarea si scurgerea apelor pluviale, podețe tubulare insuficiente care să asigure trecerea apelor pluviale la intersecția cu drumurile laterale, face ca accesul către exploatații, să devină greoi deoarece apa stagnează pe partea carosabilă și degradează platforma drumurilor”, explică primăria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top