Actualitate

Școala din Topalu va fi dotată cu panouri fotovoltaice. Elevii au câștigat un proiect

 „Abilitatea este ceea ce ești capabil să faci. Motivația determină ceea ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci”, spune Lou Holtz, citat de Școala Generală numărul 1 Topalu, județul Constanța.

Iar atitudine, abilitate și motivație au avut elevii acestei școli care au dovedit că prin implicare se poate schimba ceva în bine.

„Planeta poate supraviețui fără oameni, însă noi nu putem supraviețui dacă ne distrugem singuri casa. Cei mai mulți speram ca generația noastră să nu fie martoră la schimbările climatice cauzate de om. Din păcate, acestea sunt evidente încă de acum. Cu toate acestea, se crede că nu e prea târziu pentru a îmbunătăți situația, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare și miliardele de animale care mai locuiesc aici”, spun cei de la școala din Topalu.

Iar ca vorbele să nu rămână doar o simplă teorie, elevii acestei unități de învățământ au participat cu entuziasm la Proiectul  “Adună PET cu PET și tratează școala cu resPEcT! Acest proiect face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl Romania. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților săi.

„Devotamentul, implicarea, spiritul de echipă atât al părinților, cadrelor didactice, Primăriei și Consiliului Local au contribuit la reușită și la obținerea premiului I ce constă în dotarea școlii cu panouri fotovoltaice”, explică profesorii acestei școli.

Ei au și un mesaj prin care transmit faptul că este timpul să răspundem la SOS-ul pe care ni-l trimite natura. „Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni care depind de aceasta.”  

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top