Actualitate

Primăria Tuzla investește aproximativ 2 milioane de lei în modernizarea iluminatului public

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, județul Constanța, anunță că s-a semnat contractul de execuție lucrări aferente obiectivului de investiții:  ,,Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Tuzla, județul Constanța”.

Proiectul menționat are o valoare de 1.970.673,43 lei, inclusiv TVA.

„În cadrul acestui proiect se vor monta 817 corpuri de iluminat complet echipate cu sistem de telegestiune. Finanțarea lucrărilor din cadrul acestui proiect este asigurată de Administrația Fondului de Mediu”, explică primarul.

Funcționalitatea acestui sistem de iluminat care se va monta în comuna Tuzla este orientat către utilizator și beneficiari, iluminatul stradal având un rol esențial în protejarea și asigurarea securității cetățenilor pe timpul nopții și de asemenea va contribui la reducerea sumelor aferente consumului de energie electrică.

Primăria Tuzla a lansat la mijlocul lunii aprilie licitația publică pentru execuția lucrărilor aferente acestui obiectiv de investiții. Principalele lucrări care se impun a se executa în cadrul proiectului sunt: demontarea aparatelor de iluminat existente și montarea pe stâlpii existenți și proiectați, a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) și a elementelor conexe (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.) – 817 buc.

Totodată, va fi implementat un sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat. Obiectivul se va executa în conformitate cu documentația tehnico-economică la faza de proiectare PT+DE+CS și a Autorizației de Construire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top