Politic

Huţucă: De gazele din Marea Neagră ar trebui să beneficieze în primul rând românii și companiile din România

Deputatul liberal Bogdan Huțucă consideră că NeptunDeep reprezintă unul din proiectele strategice care duc către independența energetică a României. Începerea explorării de gaze naturale din Marea Neagră nu doar că va dubla producția internă, dar va asigura și un loc important României, pe plan european, în producția de energie.

Pe lângă acest proiect, în această săptămână a fost semnat și ordinul de începere a lucrărilor pentru gazoductul Tuzla-Podişor, în lungime de 308,3 km, pentru ca astfel, gazul natural din Marea Neagră să poată fi introdus în sistemul național. Acest obiectiv are un rol esențial și se află pe lista de proiecte de interes comun a Uniunii Europene.

„De aceea, pe lângă securitatea energetică, preocuparea Guvernului în perioada următoare ar trebui concentrată pe creșterea rețelei de gaze naturale, astfel încât acestea să ajungă la cât mai multe gospodării din România. Practic, din zăcământul exploatat din Marea Neagră ar trebui să beneficieze, în primul rând, românii dar și companiile din țara noastră.

Urez succes companiilor pentru a duce aceste proiecte la nivelul așteptărilor românilor. În același timp, mă aștept ca proiectele din sectorul energetic din România să aducă investiții substanțiale în județul Constanța, cu beneficii precum noi locuri de muncă bine plătite”, a transmis Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top