Actualitate

Ambulanța Hârșova a rămas cu un singur echipaj medical. Primar: „Este pusă în pericol sănătatea cetățenilor ”

Decizia recentă a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța de a reloca de la Hârșova o ambulanță cu echipaj către comuna Crucea, l-a determinat pe primarul Viorel Ionescu să transmită o scrisoare deschisă.

Edilul Hârșovei le scrie ministrului Sănătății – Victor Costache și  managerului S.A.J. Constanța – Laurențiu Bădescu, prezentând situația creată în urma acestei decizii.

„Viața are prioritate! Acesta este motivul ce ar putea justifica ultima decizie a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța, dacă nu am lua în considerare că ne aflăm în plină campanie electorală și orice hotărâre luată așa, din pripă, lasă loc de interpretări”, scrie primarul.

Viorel Ionescu spune că în parcul auto din incinta Spitalului Orășenesc Hârșova existau patru ambulanțe care deserveau o zonă cu 30.000 de locuitori din arealul orașului. Una dintre aceste ambulanțe a fost relocată comunei Crucea. „Problema nu este că localitatea a fost privată de o ambulanță, ci de faptul că, odată cu aceasta a fost relocat și un echipaj din cele două existente. În momentul de față, Spitalul Orășenesc Hârșova este deservit de o singură ambulanță cu echipaj complet”.

Mai departe, primarul orașului de la malul Dunării apreciază că „este pusă în pericol sănătatea cetățenilor, atât din Hârșova, cât și din localitățile limitrofe întrucât, în situația unor evenimente rutiere, a unor situații de urgență în zonă, un singur echipaj de salvare nu va putea asigura acoperirea deplasării și permanența pentru Spitalul Orășenesc Hîrșova, în același timp.”

Decizia Serviciului Județean de Ambulanță Constanța este catalogată drept „pripită și servind alte interese decât ale cetățeanului” de către primarul Viorel Ionescu, acesta arătând că oamenii au nevoie în permanență de servicii medicale de calitate și de asigurarea protecției.

În încheiere, salut înființarea unei stații a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța în comuna Crucea, dar solicit public domnului manager general Laurențiu Bădescu să reanalizeze decizia luată, astfel încât să nu afecteze starea de normalitate de la Hârșova și să se poată oferi tuturor cetățenilor aflați în situații de urgență un act medical eficient și de calitate într-un timp de intervenție rapid, prin păstrarea celor două echipaje la Serviciul de ambulanță Hârșova și suplimentarea personalului calificat care să deservească și comuna Crucea”, scrie Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Nu în ultimul rând, edilul solicită SAJ Constanța să prezinte public studiul care a stat la baza luării acestei decizii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top