Actualitate

Ambasadorul Republicii Elene, în vizită la Tulcea

Miercuri, 19 iunie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani l-a primit, la sala Dobrogea, pe Excelența Sa domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Greciei la București, care lansează la Tulcea volumul  „Yorgos Seferis între diplomație și poezie“, eveniment aflat sub egida Ambasadei Republicii Elene. La întâlnire au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui și președintele Comunității Democrate Elene Izvoarele, Silvia Dascalu.

„În numele locuitorilor județului, am deosebita plăcere să vă urez tradiționalul „bun venit” la Tulcea și să vă mulțumesc că ați inclus județul nostru în agenda dumneavoastră.

Comunitatea greacă prezintă o mare importanță pentru județul nostru prin cultură, tradiții, obiceiuri, port, gastronomie, întregind un tablou al județului, care constituie un fel de mini Europă, în care conviețuiesc de sute de ani, într-o deplină înțelegere, un număr de 14 etnii.

Caracterul multicultural al județului nu ar fi complet iar patrimoniul nostru ar fi mai sărac fără moștenirea reprezentanților greci. Aceste legături puternice între cele două popoare au fost, de altfel, apreciate de fiecare dată când am avut oaspeți din țara dumneavoastră pe meleagurile nord dobrogene.

Avem un oraș frumos, sper că veți fi încântat de Delta Dunării și veți vedea că nu doar grecii au un turism de calitate, ci și noi. Ne bucură că ați ales Tulcea, ca loc de lansare a cărții dumneavoastră și sperăm să reveniți în aceste locuri ca simplu turist“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

„Vă mulțumesc din suflet că m-ați primit și că mi-ați dat ocazia de a-mi lansa cartea la Tulcea. Într-adevăr, nu am vizitat până acum zona aceasta, am ajuns până la Brăila, chiar dacă trebuie să ajungem în toate locurile în care spiritul și cultura țării noastre și grecii noștri își fac simțită prezența. După doi ani și jumătate de când mă aflu în România, constat în mod plăcut că avem foarte multe lucruri în comun, avem o moștenire comună. Acestei moșteniri comune îi aparține și Yorgos Seferis, poetul și diplomatul despre care am scris cartea.

Cred că ar trebuie să construim relații mai strânse cu zona dumneavoastră, cultura fiind un prim pas în acest sens. Sper că acest prim pas al lansării cărții să fie urmat și de alții, cum ar fi în direcția creșterii interesului țării noastre pentru Delta Dunării. Astfel, pe lângă cultură, sper să aducem în atenție și partea economică în colaborarea dintre cele două părți, în acest sens putând împărtăși din experiența noastră în ceea ce privește promovarea turismului“, a declarat  Excelența Sa domnul Vassilis Papadopoulos.   

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top