Fără categorie

Ambasadorul Federaiei Ruse a vizitat Bacul

Vineri, 5 noiembrie, Consiliul Judeean Bacu a fost gazda unei conferine de pres al crei invitat a fost domnul Churilin Alexander, Ambasador Extraordinar i Plenipoteniar al Federaiei Ruse la Bucureti. Excelena Sa, alturi de consilierul principal, Pier Ambros i de reprezentanii Asociaiei de prietenie Ruso-Romn s-au aflat ntr-o vizit de dou zile n judeul Bacu, scopul declarat al acesteia fiind cel de documentare. Oficialii rui s-au artat interesai de posibilitatea realizrii unor parteneriate multiple care s vizeze domeniile economic, educaional i cultural.

Agenda vizitei a cuprins ntlniri cu reprezentani din industria alimentar i a lemnului ca i vizite la o serie de obiective economice importante din jude. Delegaia rus a participat, de asemeni, la o serie de momente culturale, apreciate n mod deosebit de ctre ambasador.

Bilanul acestei vizite a fost prezentat de domnul Churilin care afirma c „Bacul este un ora dinamic, cu sectoare bine dezvoltate, cum sunt sectorul agricol, educaia,… Vineri, 5 noiembrie, Consiliul Judeean Bacu a fost gazda unei conferine de pres al crei invitat a fost domnul Churilin Alexander, Ambasador Extraordinar i Plenipoteniar al Federaiei Ruse la Bucureti. Excelena Sa, alturi de consilierul principal, Pier Ambros i de reprezentanii Asociaiei de prietenie Ruso-Romn s-au aflat ntr-o vizit de dou zile n judeul Bacu, scopul declarat al acesteia fiind cel de documentare. Oficialii rui s-au artat interesai de posibilitatea realizrii unor parteneriate multiple care s vizeze domeniile economic, educaional i cultural.

Agenda vizitei a cuprins ntlniri cu reprezentani din industria alimentar i a lemnului ca i vizite la o serie de obiective economice importante din jude. Delegaia rus a participat, de asemeni, la o serie de momente culturale, apreciate n mod deosebit de ctre ambasador.

Bilanul acestei vizite a fost prezentat de domnul Churilin care afirma c „Bacul este un ora dinamic, cu sectoare bine dezvoltate, cum sunt sectorul agricol, educaia, domeniul artistic. Exist premise suficiente pentru dezvoltarea unor colaborri ntre judeul Bacu i regiuni sau orae din Rusia”. Dorina reciproc de parteneriat a fost subliniat i de vicepreedintele Consiliului Judeean, Dumitru Brneanu care i-a exprimat dorina de a face posibil existena unor schimburi ntre universitile bcuane i cele din Federaia Rus. Reactivarea relaiilor economice i culturale tradiionale este aadar, o dorin comun att a prii ruse ct i romne. „Port o recunotin profund prietenilor bcuani pentru interesul i disponibilitatea de colaborare de care au dat dovad. Contez pe faptul c prin efortul comun vom ncepe s refacem relaiile istorice romno-ruse”, a mai spus ambasadorul Churilin la finalul vizitei. Fotografii: Liviu Maftei, Ziarul de Bacu

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top