Politic

Orban a vizitat la Constanța: Cazinoul, Centrala Nucleară, șantierul naval și un hotel recent redeschis în Olimp

Premierul României, Ludovic Orban, a vizitat județul Constanța, oprindu-se la câteva obiective: Cazinoul, Centrala Nucleară de la Cernavodă, Șantierul Naval Constanța și un hotel din Olimp. Primul ministru a fost însoțit în această vizită de lucru de către miniștrii Dezvoltării și Economiei, Ion Ștefan și Virgil Popescu.

Ziua de 23 iulie nu a fost aleasă întâmplător pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la Cazinoul din Constanța, căci în această zi, în anul 1903, a fost semnat contractul de proiectare a clădirii.

Au trecut prea mulți ani de când această construcție a fost dată uitării iar noi astăzi, după o perioadă de șase luni am reușit și credem că o să finalizăm un proiect important pentru Ministerul Lucrărilor Publice, cât și pentru România. Data de astăzi este o dată cu o încărcătură specială pentru că pe data de 23 iulie 1903 a fost semnat actul de naștere al acestei investiții. Aș vrea să știți că noi, Ministerul Lucrărilor Publice suntem mulțumiți de relația pe care o avem astăzi cu antreprenorii și angajații din mediul privat pentru faptul că au avut încredere în declarațiile și intențiile Guvernului Orban de a nu închide niciun șantier în această perioadă de pandemie, iar noi ne-am angajat și am realizat toate plățile și am considerat că trebuie să ducem la bun sfârșit contractele semnat de Ministerul Lucrărilor Publice pentru care am angajat credite bugetare.

Eu sunt mulțumit de cum se derulează în continuare acest proiect la Constanța, este un obiectiv important pentru România, pentru constănțeni și eu cred că la finalul celor doi ani vom avea bucuria unui proiect finalizat cu succes.”, a spus ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Premierul Ludovic Orban a ținut să îl completeze pe ministrul cabinetului său, spunând că primarul Constanței din din 1903, Cristea Georgescu, care a semnat contractul de proiectare, era un liberal. Sunt convins că tot un primar liberal, respectiv senatorul Vergil Chițac, va fi cel care îl va primi înapoi după finalizarea lucrărilor”, a adăugat Orban.

Premierul a vorbit apoi despre starea de paragină în care a ajuns această clădire emblematică, arătând că distrugerile au fost provocate nu doar de cauze naturale, ci și intervențiile nepotrivite care au fost făcute asupra clădirii, în special în perioada comunistă.

Ludovic Orban are încredere în consorțiul care reabilitează Cazinoul: Lucrările vor fi terminate la timp

Lucrările sunt extrem de complexe, presupun foarte multe tipuri de intervenții care sunt necesare și lucrarea este o lucrare de artă. S-ar putea scrie și o carte cu ce s-a găsit aici, diferitele consecințe ale indolenței, nepăsării, degradărilor care s-au produs. Obiectivul nostru este ca această clădire să fie redată constănțenilor în termenul stabilit, în mai 2022, să fim prezenți aici”, a mai spus premierul Orban, care și-a arătat încrederea în capacitatea consorțiului de firme de a termina la timp acest obiectiv, invocând experiența pe care o are antreprenorul general în acest gen de lucrări.

Reprezentantul proiectanților, arhitectul Constanța Carp, a arătat că lucrarea ridică probleme deosebite, dar are încredere că ele vor fi rezolvate datorită experienței echipei:

Ideea noastră, a proiectanților, este de a restaura în condiții optime toată această clădire, cu eliminarea tuturor intervențiilor de parazitare și care nu au fost benefice, de a consolida clădirea, în special pentru a asigura tot ce este necesar pentru o derulare a unor funcțiuni compatibile cu această clădire, tot ce înseamnă instalații, climatizare, ventilații și absolut tot. Este o lucrare cu mari probleme, în sensul diversității problemelor, de la cele structurale, la cele de componență artistică, însă avem o experiență mare, sperăm să ducem la bun sfârșit această lucrare.

În încheiere, premierul Ludovic Orban a declarat că sunt și alte clădiri emblematice pentru România pe care guvernul are intenția să le restaureze și a dat ca exemple Universitatea București și Academia de Științe Economice, pentru care guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico economici.

Parteneri din zona euro-atlantică pentru Centrala Nucleară Cernavodă

La Centrala Nuclearo-electrică din Cernavodă, premierul României a spus că Obiectivul este realizarea unor investiții de opt-nouă miliarde de euro, în retehnologizarea reactorului 1 și construcția reactoarelor 3 și 4, împreună cu parteneri din zona euro-atlantică, cu experiență și deținători de tehnologie în domeniu:

De la instalarea Guvernului nostru, există o schimbare de abordare. Vrem să realizăm aceste investiții cu parteneri serioși, din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a susține realizarea acestor investiții fundamentale pentru dezvoltarea economică a României.

În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatată să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investițiilor, vom negocia și vom semna acorduri, astfel încât să putem demara aceste investiții fundamentale pentru România.

Apreciez rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, care a reușit reducerea cu 10 la sută a costurilor, în special a costurilor de mentenanță, creșterea profitului cu 120 de milioane și, în aceste condiții, și creșterea venitului brut al angajaților.

Le mulțumesc sutelor de angajați ai centralei care, în perioada stării de urgență, au lucrat la foc continuu, au asigurat funcționarea centralei prin izolare la locul de muncă, astfel încât să nu existe riscul pătrunderii coronavirusului în unitate, să nu fie afectată în nici un fel funcționarea centralei. Apreciez efortul, sacrificiul și devotamentul pe care l-a arătat echipa managerială și sutele de angajați ai centralei.”

Guvernul susține industria construcției de nave

Prezent la Șantierul Naval Constanța, Ludovic Orban a vizitat o navă recent construită, ce urmează să fie lansată la apă pe 14 august și a vorbit despre parteneriatul pe care asocierea dintre Şantierul Naval Constanţa și Naval Group îl are cu Guvernul României, ce se va materializa prin producerea aici a celor patru corvete multifuncționale. Premierul a adăugat că industria de producere şi de reparare a navelor este ramură economică de mare importanţă pentru România şi care necesită un parteneriat cât se poate de serios cu Guvernul, pentru a se asigura dezvoltarea în continuare a acestei industrii.

Ultima vizită a premierului a fost la inaugurarea Hotelului Amfiteatru din Olimp, ce îi aparține omului de afaceri Mohammad Murad. Orban a fost însoțit de: președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Constanța, Mihai Lupu.

Este o investiție benefică pentru turismul din România, o investiție privată, într-un loc care e încărcat de amintiri, un loc foarte frumos care, din păcate, în urma unei privatizări nefericite, a încăput pe mâna unui proprietar care nu a investit și, o bună perioadă de vreme, aceste trei hoteluri care erau un fanion pe vremuri pentru litoralul românesc au fost lăsate în paragină. Iată că un om a avut curajul să cumpere aceste hoteluri, deși erau în paragină, să își asume răspunderea și riscurile realizării unei investiții și aceste hoteluri vor funcționa din nou, a declarat premierul Ludovic Orban.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top