Politic

Mai mulți primari PNL discută cu Forța Dreptei! PRIMUL INTERVIU despre noul partid, cu Bogdan Bola, deputat de Constanța

Ludovic Orban și mai mulți parlamentari plecați din PNL așteaptă actul de înființare al noului partid Forța Dreptei. Organizația de Constanța va fi construită în jurul tânărului deputat Bogdan Bola, unul dintre puținii membri care și-au exprimat constant susținerea pentru Ludovic Orban, chiar și atunci când devenise clar că acesta va pierde șefia PNL.
Chiar dacă partidul nu este încă legal înființat, am furat startul și am vorbit, în premieră, cu Bogdan Bola despre motivele plecării din PNL, noua construcție politică și interesul pentru Forța Dreptei, manifestat de unii actuali liberali.

DEZVĂLUIRI: De ce ați plecat din PNL?

Bogdan BOLA: Tocmai ca să evităm situațiile absolut penibile și rușinoase precum vestea de ieri, că ALDE fuzionează cu PNL. Aceasta e o mișcare pe care știu că Alina Gorghiu și-o dorea de foarte mult timp. Încă de acum vreo doi-trei ani, ea făcea lobby pentru o astfel de fuziune și domnul Orban i-a tras atenția într-o ședință de Birou Executiv Național că un astfel de lucru nu se va întâmpla cât timp dumnealui va fi președinte. Ei bine, astăzi, după ce Ludovic Orban nu mai este președinte al PNL, s-a întâmplat pohta ce a pohtit Alina Gorghiu și PNL fuzionează cu ALDE.
Un alt motiv important este alianța cu PSD, care este o alianță nocivă. Am susținut cu toții acest lucru atâția ani și deodată văd că s-a schimbat această paradigmă.
Alianța cu PSD ne-a făcut să ne îndepărtăm și să ieșim din grupul acesta de PNL-iști, că numai liberali nu sunt acolo!

 

„PSD nu îşi va respecta niciodată cuvântul dat!”

 

DEZVĂLUIRI: Dar aceasta nu este o premieră, căci PNL s-a mai aliat în trecut cu PSD…

Bogdan BOLA: Este foarte adevărat și tocmai de aceea, cu atât mai mult, nu ar fi trebuit să se repete acea greșeală. Dacă țineți minte, în perioada USL, conducerea PNL Constanța a negociat cu conducerea PSD Constanța listele de consilieri. S-a stabilit inițial că va fi un consilier de la PNL la doi consilieri de la PSD, pentru ca întru-un final să se ajungă să fie un consilier de la PNL la șapte de la PSD! Asta ne arată faptul că PSD a știut întotdeauna să profite de absolut orice slăbiciune a unor lideri PNL şi faptul că PSD nu își va respecta niciodată cuvântul dat!
Vedem şi acum că PSD vine și spune că a intrat la guvernare să salveze țara. Iar PNL, care era la conducerea țării, în loc să își vadă de treabă și să își țină promisiunea față de oameni continuând acea alianță de dreapta cu USR-PLUS și UDMR, noua conducere a PNL a ales calea mai murdară să îi zicem așa, adică o alianță cu PSD.

DEZVĂLUIRI: Era o soluție pentru Partidul Național Liberal să continuie alianța cu USR-PLUS și cu UDMR, în condițiile în care mai mulți parlamentari, printre care și dumneavoastră, ieșiserăți din grupul PNL?

Bogdan BOLA: Cu siguranță era o soluţie! Domnul Orban și fiecare dintre noi, cei care am părăsit grupul PNL, am spus foarte clar că vom susține această alianță, pentru că este alianța pentru care oamenii ne-au votat în 2020. Atunci am promis că vom face alianță de dreapta și că ne vom opune PSD-lui iar, acum totul s-a schimbat.
Repet: Atât domnul Orban cât și fiecare dintre noi în parte am spus atunci foarte clar că suntem pentru menținerea alianței de dreapta și o vom vota în orice condiții.

“Nu știu dacă PNL mai are astăzi 12 la sută în mod real”

 

DEZVĂLUIRI: Credeți că PNL va plăti electoral pentru această alianță cu PSD?

Bogdan BOLA: Asta cred că se vede deja. Dacă vom întreba 100 de români, ca în acea emisune televizată, cred că vom afla că PNL a scăzut enorm. De la un partid care avea aproape 30%, nu știu dacă astăzi mai are un 12% în mod real. Oamenii sunt scârbiți, tocmai pentru că au fost mințiți pe față, iar motivele pentru care PNL-ul lui Câțu și al lui Ciucă s-a aliat cu PSD sunt atât de penibile, iar înșelăciunea făcută este atât de transaprentă, încât nu cred că astăzi PNL mai stă bine în sondaje.

Relația cu USR-PLUS și AUR

 

DEZVĂLUIRI: Ce relație va avea Forța Dreptei cu USR-PLUS şi cu AUR?

Bogdan BOLA: Asta o vom decide în momentul în care se va înființa partidul. Cu USR-PLUS, de colaborare, cu cei de la AUR, deocamdată nu pot să vă dau un răspuns, dar trebuie să vedem exact acolo unde sunt proiecte bune pentru țară sau pentru Dobrogea. Trebuie să fim cu toții alături, pentru că mi se pare aberant să fii împotriva unui proiect benefic, doar pentru că vine din partea unui opozant politic. În rest, anumite chestiuni, atât în doctrină cât și în mentalitate, evident că ne despart atât de USR-PLUS cât și de AUR.

DEZVĂLUIRI: Organizația locală a partidului Forța Dreptei a prins contur la Constanța?

Bogdan BOLA: În municipiul Constanța sunt deja câteva sute de persoane care s-au înscris pe acea platformă de susținere. Deocamdată, neavând partidul înființat, neavând un sediu, nu putem primi cereri de adeziune și nu putem să ne întâlnim cu oamenii. Dar calitatea oamenilor este mai importantă decât numărul lor. Pentru că dacă vom avea încă de la bun început oameni de calitate, care să creeze o bază pe care să putem construi, după aceea membrii și simpatizanții vor veni de la sine.

Ce PNL-iști discută cu Forța Dreptei

DEZVĂLUIRI: Există membri ai PNL care doresc să se înscrie în Forța Dreptei? Sunt printre ei și primari?

Bogdan BOLA: Cu siguranță da! Sunt membri, sunt organizații întregi, care ne-au întrebat când se vor finaliza procedurile și când dăm drumul la treabă.
Deocamdată prefer să nu vorbesc concret despre asta, adică să nu vă dau nume de persoane, tocmai pentru a nu le crea anumite probleme.
Sunt mulți primari foarte dezamăgiți atât de alianța cu PSD, cât și de fuziunea cu ALDE, chiar și ieri am vorbit la telefon pe tema asta cu mai multe persoane. Pe primari, eu i-am sfătuit că nu ar fi bine să plece din PNL și astfel să își piardă mandatul. Le-am spus să stea pe loc și vom vedea cum vom colabora pe viitor. Eu sunt deputat ales pe circumscripția de Constanța, cu anumiți primari mă știu de ani de zile și este normal să colaborăm. Și nu e vorba doar de primari ai PNL. Îi ajut așa cum pot, în primul rând din punct de vedere legislativ, din Parlamentul României.

DEZVĂLUIRI: Dacă PNL va scădea substanțial în sondaje până în momentul alegerilor locale, vi se pare posibil scenariul în care mai mulți primari să candideze din partea partidului Forța Dreptei?

Bogdan BOLA: Cu siguranță vor fi multe cazuri, și nu doar în județul Constanța!

DEZVĂLUIRI: Când va începe acțiunea de înființare de filiale în localitățile județului?

Bogdan BOLA: Imediat după ce vom avea toate hârtiile în ordine de la Tribunal și vom avea actul de înființare oficială a partidului, vom da drumul la treabă. În primul rând, vom înființa organizația la Constanța și vom găsi un sediu, după care vom merge în județ. Cu siguranță vom avea candidați în toate localitățile din județ, atât la primării și la consilii locale, cât și la Consiliul Județean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top