Politic

Deputatul Anișoara Radu a inițiat o dezbatere publică despre problemele orașului Măcin

În orașul Măcin a fost organizată o dezbatere publică în sala de sedințe a primăriei, la solicitarea cetățenilor, cu susținerea deputatului Anișoara Radu, pentru a dezbate problemele traficului greu ce tranzitează orașul. Alături de parlamentar au mai participat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Caraman Ion, director Aquaserv, viceprimarul cu atribuții de primar, Gigi Văcaru și Topoleanu Nicolae, manager UAT Măcin. Despre acest eveniment, Anișoara Radu a declarat:

Motivul desfășurării acestei întâlniri este de a se căuta soluții problemei traficului greu din zona centrală a orașului, problemei rețelei de apă, dar și de a stimula anumiți factori de decizie să se implice.
Primăria a propus 3 variante de rute ocolitoare, dar soluția rapidă ar fi drumul de exploatare. Însă pentru a fi pus în practică acest plan trebuie făcute estimări pentru a putea ști care este suma care trebuie alocată.
Domnul Teodorescu a propus identificarea a două surse de finanțare: una din fondul de rezervă bugetară și cealaltă, o realocare din fondul Consiliului Județean. Acești bani ar fi dați Primăriei, proprietara drumului, pentru a scoate la licitație proiectul „Rută ocolitoare trafic greu”.
În ceea ce privește rețeaua de apă și canalizare, locuitorii au reclamat calitatea lucrărilor efectuate și neterminate, faptul că prețul apei în Măcin este cel mai ridicat din județ, faptul că există străzi fără canalizare și faptul că au de plată apa meteorică.
Reprezentantul Aquaserv caută soluții, dar nu și-a asumat un termen de rezolvare deoarece modernizarea rețelei de apă este cuprinsă într-o investiție din fonduri europene care a fost întârziată de faptul că firmele care asigurau efectuarea lucrărilor au intrat în insolvență și apoi în faliment și acum trebuie să se scoată iar la licitație și să urmeze calea legală.
În încheiere, cetățenii orașului au luat pe rând cuvântul și au expus  problemele cu care se confruntă. Domnul președinte Horia Teodorescu a dat asigurări că se va întoarce în 2 săptămâni cu o soluție privind finanțarea. Vom reveni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top