Fără categorie

Ziua Energiei Braşov

Ziua Energiei Braşov

Braşov – 24 octombrie 2011 - SC Transfer de Tehnologie și Management SRL (TTM) organizează, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, marți 25 octombrie 2011, a IV-a ediție Ziua Energiei Brașov la Brașov Business Park, str. Ionescu Crum nr. 1, 500446 Brașov. Acest eveniment s-a dezvoltat în anii precedenți ca unul din cele mai importante evenimente din România în domeniul producției de energie din surse regenerabile.

În centrul acestui eveniment stă Ordonanta de Urgență a Guvernului nr. 88/2011, prin a cărei modificări intră in vigoare Legea 220/2008. *

„Acum trebuie ca normele de aplicare să fie elaborate de către ANRE și să intre in vigoare – abia atunci băncile vor finanța proiecte in România“, declară Jürgen Ludwig, administratorul și directorul general al firmei TTM.

Pe lânga aceasta, TTM propune un Program în 5 puncte, pentru dezvoltarea strategiei energetice a României, astfel încât, printre altele, bonificarea ener…

Ziua Energiei Braşov Braşov – 24 octombrie 2011 - SC Transfer de Tehnologie și Management SRL (TTM) organizează, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, marți 25 octombrie 2011, a IV-a ediție Ziua Energiei Brașov la Brașov Business Park, str. Ionescu Crum nr. 1, 500446 Brașov. Acest eveniment s-a dezvoltat în anii precedenți ca unul din cele mai importante evenimente din România în domeniul producției de energie din surse regenerabile.

În centrul acestui eveniment stă Ordonanta de Urgență a Guvernului nr. 88/2011, prin a cărei modificări intră in vigoare Legea 220/2008. *

„Acum trebuie ca normele de aplicare să fie elaborate de către ANRE și să intre in vigoare – abia atunci băncile vor finanța proiecte in România“, declară Jürgen Ludwig, administratorul și directorul general al firmei TTM.

Pe lânga aceasta, TTM propune un Program în 5 puncte, pentru dezvoltarea strategiei energetice a României, astfel încât, printre altele, bonificarea energiei regenerabile să fie regândita în așa fel încât productia ei să fie economic fezabilă în toate regiunile României; costurile extinderii rețelelor vor scădea – și printr-o prelunguire a duratei sprijinului acordat, creșterea prețului energiei pentru consumatorul final va fi minimala.

TTM a pus accent, încă o data, prin a IV-a ediție Ziua Energiei Brașov si prin programul complex al acestui eveniment, asupra reducerii la nivel national si global a emisiilor de CO2, si din nou demonstrează cum ecologia se poate îmbina armonios cu economia.

Mai mult de 100 de investitori, firme și factori de decizie din Germania și Romania au luat parte la eveniment, confirmând astfel caracterul international al acestuia.

Legea care stabileste sistemul de promovare a productiei de energie din surse regenerabile este Legea 220/2008. Ulterior acestei legi, a fost aprobata si publicata Legea 139/2010, care a modificat si completat Legea 220/2008. In toata aceasta perioada, Comisia Europeana a exercitat presiuni asupra Romaniei pentru aplicarea legislatiei in domeniul energiei regenerabile. Executivul de la Bucuresti a notificat oficial Comisia Europeana, asa cum cere legislatia, in data de 7 iunie 2011, asupra formei finale a legislatiei care reglementeaza domeniul energiei regenerabile. Pe 23 august, decizia favorabila a Comisiei Europene a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, urmand sa fie aplicata la nivel national inca de la 1 septembrie. Acest lucru nu s-a intamplat insa, in data de 12 octombrie 2011, cand Executivul a aprobat proiectul privind sprijinirea investitiilor in energia regenerabila printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG 88/12.10.2011).

Producerea de energie electrica beneficiaza de o schema de sprijin care consta din asa zisele “certificate verzi”. Certificatele verzi sunt acordate pentru energia electrica produsa din surse regenerabile si livrata in Sistemul Energetic National.

Un investitor va putea obtine venituri din certificatele verzi pe care le tranzactioneaza pe piata (denumita OPCOM), intrucat furnizorii de electricitate sunt obligati sa le cumpere in cote anuale, stabilite de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Furnizorii sunt obligati, prin lege, sa cumpere aceste certificate verzi care mai departe se reflecta, ca si cost, in pretul platit de catre consumatorul final. Tranzactionarea certificatelor verzi este independenta de tranzactionarea energiei electrice, care se realizeaza prin mecanisme de piata, pe piata de energie electrica.

In functie de tehnologia folosita, se emite un anumit numar de certificate verzi pentru fiecare MWh produs si livrat in retea, conform ultimelor modificari prevazute in OUG 88/2011 (vezi tabelul atasat “Numar de certificate verzi in functie de tehnologie”)

Certificatele verzi se tranzactioneaza pe piata centralizata denumita OPCOM. Pretul acestora este indexat annual cu media de inflatie pe UE 27 si este reglat prin raportul dintre cerere si oferta. Actualmente, pretul unui certificat verde este de 241.04 RON (cf. OPCOM).

Despre TTM

De patru ani TTM organizează transferul de tehnologie exclusiv pentru producerea de energie din surse regenerabile cu parteneri internaționali din domeniul tehnologiei, care provin în principal din Germania dar și din Austria. TTM acoperă, împreună cu partenerii săi din România toate domenile:

– TTM dezvoltă locații și elaborează studii de fezabilitate corespunzătoare,

– TTM recomandă tehnologia (germană) portivită,

– TTM aduce documentele de planificare la standardele și condițiile românești,

– TTM organizează procesul de aprobare la toate nivelele,

– TTM elaborează documentația necesară pentru obținerea de finanțare din fondurile naționale sau fonduri UE,

– TTM intermediază la cerere finanțarea prin intermediul băncilor (în principal austriece) și

– TTM coordonează dezvoltarea construcției precum și controlul calității și procesul de predare a lucrării (de ex. în colaborare cu TUV)

Astfel TTM acoperă tot ciclul de la prima planificare până la predare. Printre proiectele finalizate cu succes de TTM se include o instalație de biogaz și două parcuri eoliene, dintre care unul a fost conectat la Sistemul Energetic National in urmă cu două săptămâni. Al doilea parc eolian este deja construit iar punerea în funcțiune o preconizăm pentru luna noiembrie a acestui an.

Persoană de contact:
Jürgen Ludwig, administrator
SC Transfer de Tehnologie și Management SRL
str. Traian nr. 1, bl. 33, sc. D, ap.3
500332 Brașov
Tel: 0040 268 316311
Fax: 0040 268 316312
Mail: [email protected]

http://ttm-romania.ro/

Cuvinte cheie:  TTM  organizează  Ziua Energiei Brașov  

Imagini

Ziua Energiei Braşov

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top