Exclusiv

VIDEO: Becali îl ceartă pe Patriarh că dă distincții necredincișilor: „Nu sunt vrednici!”

Publicația noastră a intrat în posesia unui film în care Gigi Becali vorbește la microfon, într-o biserică, în prezența lui PS Timotei Aioanei, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, unul dintre preferații Patriahului Daniel.

Becali este foarte supărat că Patriarhia acordă diverse distincții unor persoane care nu merg cu regularitate la slujbele bisericii. Milionarul spune că nu este suficient ca acești oameni să dea bani Bisericii, pentru a primi aceste distincții. Este foarte probabil ca Becali să se refere la Liviu Dragnea, care a primit în urmă cu 3 ani Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni, chiar din mâna Patriarhului Daniel, pentru ajutorul financiar acordat Bisericii. Liviu Dragnea se potrivește tiparului prezentat de Becali și pentru că a fost marele absent de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Becali îl ceartă pe Patriarh că dă distincții necredincișilor: "Nu sunt vrednici!"

Patriarhul Daniel: "Domnul Liviu Dragnea a ajutat mai multe mănăstiri. Îi oferim acest ordin și pentru ajutoarele viitoare".Gigi Becali: "Când spune Prea Sfinția Sa <Vrednic este>, el trebuie să fie vrednic. Iar el dacă nu vine în biserică, NU este vrednic. Și nu e plăcut nici în fața lui Dumnezeu, că sunt lucruri false. Măcar în Biserică să fim în adevăr și în lumină și în credință adevărată. Spuneți-i Prefericitului asta."Citește mai mult: https://www.dezvaluiri.ro/video-becali-il-cearta-pe-patriarh-ca-da-distinctii-necredincisilor-nu-sunt-vrednici/

Publicată de Dezvăluiri.ro pe Luni, 17 decembrie 2018

„Domnul Vicepremier Liviu Dragnea a ajutat mai multe mănăstiri, pe lângă București și pe aicea (Vâlcea-n.red.). Îi oferim acest ordin și pentru ajutoarele viitoare. Pe noi ne-ați ajutat, dar nu spun când și cum, ca să nu trezim invidie. Dar oricum, ce promite, face. Nu promite mult, dar ce a promis, a și făcut”, a spus Patriarhul Daniel. După înmânarea distincției, lui Dragnea i s-a cântat în cor „Vrednic este!”, așa cum prevede ritualul în astfel de situații.
Numai că Becali nu este de acord: „Când spune Prea Sfinția Sa <Vrednic este>, el trebuie să fie vrednic. Iar el dacă nu vine în biserică, nu este vrednic. Și atunci, mai bine dați distincție oricărui mirean care vine în fiecare duminică la Sfânta Liturghie și ăla este mai vrednic decât cel căruia i-ați dat o distincție că a dat niște bani. Celui care nu vine la biserică, după părerea mea, eu nici nu i-aș primi banii, că nu am nevoie de ei”.
Becali a mers mai departe și a criticat mercantilismul și falsitatea din BOR, sub privirile îngăduitoare ale lui PS Timotei:
„Că o să ajungem cu distincțiile în Biserică exact cum sunt doctoratele la proști. Care proștii au ajuns cu doctorate în România. Și nu e plăcut nici în fața lui Dumnezeu, că sunt lucruri false. Măcar în Biserică să fim în adevăr și în lumină și în credință adevărată. Spuneți-i Prefericitului asta. Când e nevoie de bani, dau eu și gata. Nu e nevoie de bani de la oameni falși”.
Cum a auzit de bani, Timotei care până atunci se mulțumise să spună doar „Da, am reținut, am să îi transmit Preafericitului”, s-a repezit să cerșească o sponsorizare de la Becali: „De acum, dacă e nevoie de bani, cerem de la Domnu George, că el vine la biserică”.
Dacă ne gândim la preferința lui Timotei pentru straie scumpe (doar mitrele pe care le poartă pe capul său cel sfânt valorează 100.000 euro, după cum publicația noastră a scris anterior), probabil că episcopul se gândește să apeleze cât de curând la Becali. Asta dacă nu va primi o chelfăneală strașnică de la Patriarh, căci această filmare are toate șansele să îl pună rău cu Liviu Dragnea.

(foto deschidere Sport.ro)

Mâna dreaptă a Patriarhului Daniel poartă pe cap 100.000 euro! Opulența episcopilor nu are limite

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top