Politic

Vergil Chițac: Constanța e pe locul 38 din 41 la fonduri europene atrase

Senatorul Vergil Chițac atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se regăsește Municipiul Constanța la capitolul fonduri europene atrase. Chițac spune că orașul de la malul mării se află pe locul 38 din 41, cu 89 de euro atrași, pe cap de locuitor, în timp ce Clujul are 781 euro.
„Una dintre soluțiile adoptate de orașele în care administrația a adus bunăstare cetățenilor săi a fost accesarea Fondurilor Europene Nerambursabile (FEN). Cu proiectele finanțate din FEN, primarii au putut crește calitatea vieții oamenilor, au profesionalizat administrația, au redus corupția din primării și au suplimentat bugetul de venituri cu resurse financiare extrabugetare.
Unde este Constanța la acest capitol? Analiza atragerii banilor europeni în municipiile reședință de județ, incluzând municipiul București, pentru perioada 2007-2016, relevă că orașul nostru este pe locul 38 din 41, cu 89 euro/capita, în timp ce Cluj-Napoca are 781 euro/capita, iar Oradea 1.225 euro/capita.
În programul de guvernare pe care vi-l propun pentru perioada 2020-2024, vă asigur că banii europeni vor constitui principala sursă de finanțare a proiectelor de refacere și dezvoltare urbană a orașului. Aceste proiecte vor fi complementare cu cele finanțate de la bugetul orașului, ca parte a unei strategii coerente de refacere și dezvoltare durabilă a Constanței. Aveți încredere!”, a transmis Chițac.

Actualitate

To Top