Politic

Chițac, despre parcarea cu plată: Legea e lege peste tot, doar la Constanța nu

Senatorul Vergil Chițac anunță într-o postare pe Facebook că Asociația Constanța Altfel va ataca în instanță noul Regulament al parcărilor primăriei Constanța. Candidatul liberal la Primăria Constanța amintește că, în urma intervenției Asociației, instanța a anulat fostul Regulament al parcărilor, după care Consiliul Local a votat unul nou.

„Am primit zilele acestea mai multe întrebări legate de plata taxei pentru locurile de parcare. După ce noi, cei de la Constanța Altfel, am reușit să anulăm în instanță Regulamentul parcărilor adoptat în 2018, onor Primăria condusă de PSD a adoptat în ultima ședință a Consiliului Local o hotărâre prin care cetățenii sunt amendați dacă nu plătesc parcările pe domeniul public și privat al orașului. Câteva precizări sunt absolut necesare.

Regulamentul parcărilor a fost anulat după ce instanța a reținut toate cele 36 de motive de nelegalitate invocate de noi, cei de la Constanța Altfel. Vă rog să rețineți: 36 de ilegalități a „reușit” Primăria să introducă într-un regulament. De exemplu, regulamentul prevedea numai obligația noastră de a plăti parcările, nu și obligația lor de a le întreține, marca, deszăpezi, de a asigura plata și prin alte mijloace decât telefonul mobil etc.

Odată desființat definitiv regulamentul, s-a anulat și obligația cetățenilor de a plăti tariful de parcare instituit prin acesta. Așadar, nu poți amenda pe cineva pentru o obligație care nu există. Simplu… de Gâgă! Pregătim acțiunea în instanță. Aveți încredere!

Să fie clar, noi nu suntem împotriva plății locurilor de parcare în unele zone, dar trebuie făcută legal. Primăria nu poate funcționa împotriva oamenilor și în disprețul legii”, a transmis Vergil Chițac.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top