Actualitate

Un container cu 15 tone de deșeuri textile din Indonezia a fost returnat în țara de expediție

Garda de Mediu Constanța, în colaborare cu Garda de Coastă, a dispus returnarea unui container încărcat cu cca.15,5 tone deșeuri textile din fibre sintetice, către țara de expediție Indonezia. 

Urmare a notificării Poliției de Frontieră și a verificărilor efectuate, s-a constatat că transferul deșeurilor nu era însoțit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completată cu codul deșeului, nu era menționat codul instalației de valorificare, nu erau completate datele și lipsea semnătura persoanei care a organizat transferul.

Deșeurile ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Buzău, care a refuzat recepționarea containerului întrucât deșeurile textile nu puteau fi valorificate în instalația deținută. A fost solicitată rerutarea containerului către altă destinație, însă s-a dispus returnarea în țara de expediție.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top