Politic

Damen Mangalia a dat PRIME UNOR angajați, dar NU are bani pentru a COMPENSA SALARIAL INFLAȚIA. Un parlamentar constănțean ia atitudine

Deputatul Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola susține pe deplin cauza muncitorilor de la Șantierul Damen Mangalia care cer o creștere salarială proporțională cu rata actuală a inflației.

“Este nedrept pentru o companie să profite în timp ce angajații ei se luptă să facă rost de bani pentru a supraviețui până la finalul lunii.

Din păcate, administrația centrală ignoră deja de zile întregi protestele oamenilor și dă dovadă de lipsă de deschidere pentru un dialog real cu reprezentanții acestora. Consider că este de datoria mea să pledez pentru bunăstarea tuturor membrilor comunităților noastre și voi face tot ce îmi stă în putere pentru a sprijini lucrătorii aflați în această situație”, declarat Bogdan Bola.

“Cu toate că în contextul global, Damen Mangalia are o importanță deosebită datorită capacităților sale de a furniza diverse tipuri de nave atât pentru sectorul privat cât și pentru agenții guvernamentale sau autorități portuare, acesta alege să nu își recompenseze corespunzător angajații. Sau mai bine zis, alege să recompenseze doar pe UNII dintre ei.

Cu toate că situația este deja cunoscută, voi solicita urgent răspunsuri în scris din partea Ministerului Economiei și a altor instituții relevante, pentru a verifica dacă angajaților le sunt încălcate drepturile cu bună știință și pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a mai spus Bola.

Interesant este că ministrul economiei Florin-Marian Spătaru este, conform CV-ului său, fost angajat al Șantierului Damen Galați, unde a lucrat aproximativ 23 de ani, și totodată fost angajat al Șantierului Damen Mangalia, ocupând din anul 2018 funcția de Director de Resurse Umane și Afaceri Corporatiste.

Unii ar putea putea spune că Damen și-a pus ministru, având în vedere că Ministerul Economiei e cel care deține 88% din Santierul Naval 2 Mai SA, societate care deține la rândul ei 51% din Damen Shipyards Mangalia SA, împreună cu Damen Holding B.V. care deține 49%.

Conform declarațiilor domnului Laurenţiu Gobeajă, preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, cei de la Damen Mangalia ”au acordat în mod arbitrar şi preferenţial un bonus substanţial în valoare netă de 2.300 de lei unor anumiți salariați”.

“Așadar, Damen Mangalia a avut bani pentru prime substanțiale acordate unor angajați, dar nu are bani pentru majorarea salariilor, invocând pierderi economice și lipsa comenzilor. Din aceste motive, susțin lupta angajaților din Mangalia pentru o compensație echitabilă și îmi voi folosi demnitatea publică pentru a-i sprijini”,conchide Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top