Actualitate

Județul Constanța – Procent infim de reciclare a deșeurilor! Campania DOBROGEA CURATĂ, un demers jurnalistic ce scoate gunoiul de sub preș

Se spune că gradul de civilizație al unei comunități e dat și de modul în care aceasta se îngrijește de gestionarea deșeurilor. La acest capitol, județul Constanța a rămas foarte mult în urmă, din păcate. Am realizat un interviu cu șefa Gărzii de Mediu, Steluța Popescu, care ne-a relatat că în mediul rural e jale, multe primării neîndeplinindu-și corect obligațiile. Adică să se asigure că cetățenii respectă legilsația în domeniu, adică să colecteze selectiv cel puțin pe fracțiile uscată și umedă și să nu arunce deșeurile aiurea.

Și mai rău e că pe teritoriul multor localități există depozite ilegale de deșeuri, despre care autoritățile știu și nu fac nimic. Ba chiar, în unele cazuri, chiar primăriile depozitează gunoi acolo, punând în pericol mediul și sănătatea oamenilor.

Steluța Popescu ne-a spus că procentul de recilcare în județul Constanța este sub 5%, în timp ce România și-a asumat față de Uniunea Europeană un procent de 55%!

Acest imaterial de presă face parte din Campania DOBROGEA CURATĂ, un demers jurnalistic al DEZVĂLUIRI, ce scoate gunoiul de sub preș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top