Politic

Legi pentru un învățământ superior de calitate: Acțiuni din Comisia pentru Buget

Deputatul George Șișcu a declarat că în ultima ședință a Comisiei pentru Buget, Finanțe, și Bănci a Camerei Deputaților au fost adoptate mai multe proiecte de legi importante. Unul dintre acestea vizează acordarea sprijinului financiar pentru Mitropolia Basarabiei din Republica Moldova, consolidând legăturile culturale și spirituale dintre cele două țări. De asemenea, a fost votat un proiect de lege care a creat cadrul legal pentru dubla certificare universitară și a adus modificări semnificative în finanțarea unităților de învățământ preuniversitar și învățământul superior, facilitând mobilitatea studenților și îmbunătățind cercetarea științifică în universitățile de stat.

„Astăzi am adoptat în Comisia pentru buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților mai multe proiecte de acte normative, între care se numără acordarea unui sprijin financiar oferit de către statul român Mitropoliei Basarabiei, Republica Moldova, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, am votat pentru proiectul de Lege pentru aprobare a unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care a creat cadrul legal pentru asigurarea unei duble certificări universitare.

Schimbările preconizate prin Ordonanța amintită vizează, printre altele: clarificarea cadrului legal privind finanţarea de bază pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar/colegii de nivel postliceal înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior de stat, reglementarea „diplomei comune, duble/multipleˮ şi a programului de studii integrat, prin punerea în aplicare a curriculumului integrat coordonat şi oferit în comun de mai multe instituţii de învăţământ superior din Spaţiul European al Învăţământului Superior, modificări privind studiile doctorale în contextul necesităţii finalizării procesului de evaluare a şcolilor doctorale până la 31 decembrie 2021, luarea unor măsuri privind flexibilizarea cadrului legal privind cercetarea ştiinţifică în universităţile de stat din sistemul naţional de învăţământ”, a declarat George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top