Actualitate

Cu ce se va lăuda destinația Mamaia – Constanța la Târgul de Turism de la Londra

OMD Mamaia – Costanța va participa, în perioada 6-8 noiembrie, la Târgul de la Londra (WTM London 2023), unde va încerca să convingă cât mai mulți turiști străini să viziteze cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc.

Președintele OMD Mamaia – Constanța, Geroge Măndilă, ne-a vorbit despre oferta turistică a destinației Mamaia – Constanța, despre categoriile de turiști și genul de turism dedicat fiecărei categorii:

„Pentru Târgul de la Londra, noi ne pregătim cu o serie de materiale care au ca suport trei tipuri, și anume suportul digital, video și suportul print, pe hârtie. Toată destinația noastră turistică este Mamaia Constanța. Noi am pregătit materialele pentru ambele situații, deci și pentru Constanța, ca destinație de toamnă – primăvară și pentru Mamaia, ca destinație sezonieră. Mesajele noastre, elementele definitorii, le-am considerat în primul rând pe categorii de turist și pe categorii de turism. Când discutăm de categoriile de turism, discutăm de: turism de leasure (pentru petrecerea timpului liber, family) și pentru turismul de luxury. Cu alte cuvinte, cei care vin și își doresc o experiență glam, luxoasă. Pentru categoriile de turist sunt împărțite în 4. Îi avem pe cei tineri între 20-35 de ani, care vin singuri și „își urmăresc gașca”. Avem categoria a doua, familii cu 1-2 copii, a treia categorie e reprezentată de cupluri, indiferent de vârstă și categoria a patra, oldies but goldies, cei care au fost de nenumărate ori la Mamaia, au vârsta a treia și vin în continuare în această stațiune. Aceste elemente definitorii la care fac referire acum se leagă totodată și cu stațiunea”.

Președintele OMD Mamaia – Constanța a prezentat și tipurile de activități pe care turiștii le pot desfășura aici, în afară de elementul pricipal, „soare, mare și nisip”. Măndilă a vorbit despre sporturile nautice, festivalurile și cluburile de lux, fiecare cu publicul său.

„Stațiunea are o nouă spațialiate, odată cu lărgirea plajelor. Avem față de faleză, de promenadă, o lățime de 300 de metri, întinsă pe 7,5 kilometri, lungimea stațiunii. Acești 300 de metri reprezintă plaja cu tot ceea ce se întâmplă pe plajă și ce se va întâmpla pe plajă în următorii ani. Partea estică, de la faleză până la lac, este partea cu construcții, acolo sunt așezate hotelurile, restaurantele, domeniul public al primăriei cu piațetele, elementele de verdeață și tot ceea ce știm noi din stațiune.

Totodată, ne mai gândim la atracții turistice în stațiunea Mamaia. Fiindcă un turist, dincolo de elementul principal, care se numește soare, mare și nisip, trecând prin cazare și food, el trebuie să aibă ce să facă în timpul liber, trebuie să fie atras de ceva. Elementele de atracție din stațiunea Mamaia sunt în primul rând sporturile nautice, pentru că Mamaia este o stațiune între două ape, Marea Neagră și Lacul Siutghiol. Discutăm aici de Aqua Magic, care este pentru familii și copii, dar și de ski-ul nautic și toate tipurile de sporturi nautice ce se pot practica la noi, discutăm de bazele nautice din stațiunea Mamaia, care sunt 4 pe mare și 4 pe lac.

Atracții în sine sunt totodată cluburile de lux din nordul stațiunii, însoțite de restaurante de lux și plaje de lux, căci acolo pachetul este 3 în 1. Totodată, avem și cazare de lux în stațiune.

Putem discuta și de festivaluri în stațiunea Mamaia. Fiindcă avem deschidera cu Sunwaves, în minivacanța de 1 mai, aproximativ 15 mii de oameni, 5 zile și 5 nopți, pe 4 sau 5 scene, Sunwaves de închidere la 15 septembrie, aproximativ 6 – 7 mii de oameni, pe două scene, 5 zile și 5 nopți. În ambele ediții, procentajul de turiști străini este între 25 și 30 %.

Avem, de asemenea, Festivalul Neversea care, cu toate că este în Municipiul Constanța, acolo se ajunge foarte ușor și turiștii din Mamaia vin pentru Neversea. Avem simbolistica culturală a stațiunii și anume Festivalul de muzică Mamaia și, de anul acesta, și festivalul Nostalgia, două zile și două nopți, care a avut aproximativ 20 de mii de oameni. Dacă la anul mai dorește cineva să facă un festival, ei bine va fi al 6-lea. Asta ne creionează ca un pol al distracției pe litoral. Și, totodată, o stațiune a festivalurilor. Fiindcă avem o stațiune de 30 de mii de locuri de cazare, alături de un oraș de 300 de mii de locuitori. Aceasta spune multe pentru ecuația economică a unei astfel de organizări”, a declarat George Măndilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top