Actualitate

Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale

Primăria orașului Năvodari a anunțat că în acest moment continuă lucrările de racordare la sistemul de gaze naturale la instituțiile de învățământ.

„După Grădinița Lumea Florilor este rândul Școlii Grigore Moisil și Grădiniței Veseliei să beneficieze de un sistem de încălzire. Trecerea de la sistemul centralizat de încălzire la sistem propriu, reprezintă un pas important în realizarea autonomiei administrative a unităților de învățământ și nu în ultimul rând asigurarea confortului termic al copiilor care frecventează aceste unități”, spun reprezentanții primăriei.

Primarul orașului, Florin Chelaru, a explicat pentru „Dezvăluiri” de ce administrația publică locală a luat această decizie. „În acest moment, sistemul centralizat cu gigacalorie este puțin disproporționat, în sensul că marea majoritate a năvodărenilor au decis treptat să se racordeze la gaz, astfel că sistemul centralizat de căldură nu mai este unul atractiv. Motivația constă în multele pierderi atât calitative, cât și cantitative, iar oamenii nu-și mai doresc să plătească pierderile”, spune edilul.

Această realitate a stat la baza deciziei primăriei de a implementa proiectul ca toate unitățile de învățământ din oraș să fie racordate la rețeaua de gaze naturale.

„Am început să racordăm grădinițele deoarece aici este nevoie să preparăm și mâncarea. Aveam nevoie să nu mai apelăm la butelii. Acum am decis să prelungim acest proiect și la nivelul școlilor”, adaugă Florin Chelaru.

Primarul orașului își dorește ca până în toamna anului viitor toate unitățile de învățământ să fie racordate la rețeaua de gaze. Toată investiția este suportată de la bugetul local și, după cum afirmă edilul, „costurile sunt destul de importante, de aceea nu ne permitem să le facem pe toate deodată”.

Lucrurile nu se vor opri aici. Pentru viitor, administrația locală are în vedere racordarea la rețeaua de gaze naturale a tuturor instituțiilor aflate în subordine. În acest moment, centrul de Afaceri și Sala de Sport beneficiază de gaze naturale, ceea ce le conferă o independență energetică importantă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top