Administrație Locală

5 baze sportive noi în județul Tulcea, până la începerea Euro 2020

Președintele consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a fost gazda Comitetului interministerial de coordonare și organizare a Turneului campionatului European de Fotbal EURO 2020, competiție în cadrul căreia patru meciuri se vor juca în România. Cu această ocazie, Horia Teodorescu a anunțat că în județul Tulcea se vor construi cinci baze sportive noi, ca urmare parteneriatului dintre UEFA, Federația Română de Fotbal, Compania națională de Investiții și Consiliul Județean.

“Am găzduit astăzi, la Tulcea, ședința Comitetului interministerial de coordonare și organizare a Turneului campionatului European de Fotbal EURO 2020, un eveniment fotbalistic marcant care, știm cu toții, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Faptul că România va găzdui patru meciuri din cadrul acestei competiții reprezintă, pe lângă bucuria noastră, a milioanelor de iubitori ai fotbalului și importanța sportivă a evenimentului, o oportunitate și pentru promovarea Deltei Dunării ca destinație turistică pentru suporterii care ne vor vizita țara pentru a se bucura de acest festival european al fotbalului.

Mai am o veste, zic eu, foarte bună pentru ceea ce înseamnă promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, al tinerilor și nu numai:
Un efect al parteneriatului UEFA – FRF – CNI – Consiliul Județean Tulcea este și construcția a cinci baze sportive în județul nostru.
Se vor construi trei baze sportive mari – teren de fotbal cu dimensiunile standard, 500 de locuri în tribune și vestiare la Babadag, Tulcea și Baia. De asemenea, două baze sportive însemnând teren sintetic de minifotbal cu vestiare se vor realiza la Topolog și Sulina.

Aceste obiective urmează să fie finalizate până la fluierul de start al EURO 2020. Nu sunt promisiuni de campanie(!) și vor fi finalizate în termen.


De altfel, este vizibil faptul că lucrurile evoluează într-o direcție bună pentru județul Tulcea prin proiectele mari de infrastructură ce au fost demarate, prin investițiile care acoperă de la asfaltări de drumuri, la restaurarea unor obiective de patrimoniu și, cel mai important, alături de construcția Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, modernizarea spitalelor din Tulcea și Măcin”, a spus Horia Teodorescu.

Actualitate

To Top