Actualitate

Investiții în modernizarea și dotarea Spitalului Orășenesc Hârșova

Modernizarea sistemului public de sănătate al orașului Hârșova continuă. În acest sens, nu numai dotarea Spitalului din localitate cu echipamente moderne este în atenția administrației locale, ci și extinderea acestuia cu noi servicii care să fie puse la dispoziția oamenilor din zonă.

În acest sens, au avut loc discuții preliminare pentru demararea unui nou proiect la nivelul Spitalului Orășenesc Hârșova pentru înființarea unui laborator de anatomie patologică și prosectură.

La vizita în teren au participat Marius Popa, șef al Serviciului de Medicină Legală Constanța, Renato Cristea, reprezentantul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostil Andrei” Constanța, alături de primarul orașului Hârșova- Viorel Ionescu și de managerul spitalului din localitate, Andrei-Bogdan Zidaru.

„În cadrul acestui proiect vor fi modernizate, cu sprijinul primăriei Hârșova, anexele (construcțiile) ce vor constitui spațiul destinat laboratorului, care va fi echipat și dotat conform standardelor prevăzute în legislație, o parte din aparatură fiind deja adusă la nivelul Spitalului Orășenesc Hârșova prin transfer (cameră frigorifică compartimentată în boxe, posturi de autopsie, auxiliare)”, declară reprezentanții administrației locale.

Aceeași unitate medicală din Hârșova a primit din partea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, cu sprijinul Primăriei Capitalei, a Primăriei Hârșova și a Societății de Transport București mai multe echipamente medicale și mobilier de specialitate.

Astfel, au fost aduse 59 paturi, 5 mese instrumentar din oţel inoxidabil, 14 noptiere metalice, 2 mese de operație (ET540 şi VELOX 11), trei sterilizatoare ULTRAMAK, un calandru R1 1400, 2 uscătoare de rufe, 2 mașini de spălat rufe profesionale HF76, 3 suporturi duble N5078, un aparat pentru detecția markerilor, un frigider pentru sânge, un încălzitor de sânge HOTLINE ML 90 (pentru echiparea Unităţii de Transfuzii Sanguine), un aparat developat Kodak radiologie, 3 monitoare pentru funcții vitale TM 910 SN şi un monitor pentru funcţii vitale TM 910 SNC (pentru echiparea compartimentului de Anestezie şi Terapie Intensivă), o masă pentru aparate, un injectomat, o ladă frigorifică de 24L, 4 rafturi oţel inoxidabil cu două sertare, 4 rafturi oţel inoxidabil cu un sertar, 3 suporturi oţel inoxidabil mari, 5 suporturi oţel inoxidabil mici, 18 suporturi oţel inoxidabil sondă, 24 suporturi oţel inoxidabil borcan aspiraţie, 5 suporturi perfuzie cu prindere bară eurorail, 2 stative perfuzie, un lavoar cu 2 posturi pentru sala de operaţie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top