Actualitate

Marele Premiu al Festivalului „Peștișorul de Aur“ 2019 a ajuns la Sibiu

Duminică, 11 august 2019, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat la festivitatea de premiere a celei de a XXVII-a ediții a Festivalului – Concurs Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, în organizarea Consiliului Județean Tulcea, a Primăriei Municipiului Tulcea, prin Ansamblul Artistic „Baladele Deltei“, și a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Marele Premiu al ediției din acest an a revenit Școlii de dans „Ioan Macrea” – Sibiu, iar premiul I a fost câștigat de nu mai puțin de șase ansambluri: Ansamblul folcloric „Plaiurile Dornelor” – Vatra Dornei, Ansamblul artistic „Dor de pe câmpie” –Silivașul de Câmpie, Bistrița-Năsăud, Ansamblul folcloric „Trei Generații” – Heleșteni, Iași, Ansamblul folcloric „Doina Casimcei” – Casimcea, Ansamblul folcloric „Altițe Dobrogene” – Jijila și Ansamblul folcloric „Floricica” – Tulcea.

„Am sărbătorit și în acest an un acest frumos eveniment, care ne încântă cu reprezentațiile ansamblurilor folclorice din țară, dar și de peste hotare. Astfel, am avut onoarea să avem în mijlocul nostru ansambluri folclorice din străinătate, care au parcurs distanțe de mii de kilometri pentru a participa la această ediție jubiliară a Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”. Salutăm încă o dată prezența pe scena tulceană a ansamblurilor din Argentina sau Vietnam.

Profit de ocazie pentru a felicita organizatorii acestui frumos regal de folclor și pentru a le mulțumi, în numele cetățenilor județului nostru, pentru aportul la îmbogățirea vieții cultural-artistice tulcene. Mulțumim încă o dată maestrului coregraf Ștefan Coman cu ajutorul căruia are loc an de an, acest Festival Internațional de Folclor.

În numele conducerii Consiliului Județean Tulcea, vă mulțumesc vouă, micilor ambasadori ai tradițiilor și obiceiurilor folclorice din țările și regiunile dumneavoastră, prin actul artistic pe care l-ați desfășurat pe scenă anul acesta ați reușit să ne transmiteți un strop din sufletul și cultura voastră

Vrem să credem că am fost gazde bune și primitoare și în acest an, că veți reveni ori de câte ori veți avea ocazia și în cadrul altor festivaluri care se desfășoară în județul nostru“, a declarat administratorul public Vasile Strat.
La ediția din acest an au participat ansambluri din Argentina, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Grecia, India, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Norvegia, Slovacia, Ucraina, Vietnam, precum și ansambluri din țară, din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Vaslui și Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top