Politic

Ștefan Mihu: Iohannis a aruncat acuzații grave și manipulatoare deși știa că proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc nu avea nici o șansă

În calitate de cameră decizională, Senatul a respins astăzi Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. În replică la declarațiile președintelui Iohannis care a acuzat un partid parlamentar că “vrea sa dea Ardealul ungurilor”, senatorul Ștefan Mihu a precizat că a votat împotriva proiectului de lege.

Emil Cioran zicea că să treci de la limba română la limba franceza e ca și cum ai trece de la o rugăciune la un contract. Președintele Iohannis a trecut azi de la română la maghiară, ca să ne jigneasca pe toți! Am asistat cu tristețe la o atitudine antieuropeană, profund nocivă a președintelui care a speculat în cea mai populistă abordare o temă naționalistă fără niciun temei. PSD nu susține autonomia și proiectul nu avea nici o șansă să treacă nici înainte de dezmățul de tip Wehrmacht de la Palatul Cotroceni! Iohannis știa foarte bine acest lucru, însă a ales să arunce acuzații grave și manipulatoare. Dacă tot zice că suferă pentru români, de ce i-a trimis la export pe plantații germane si de ce permite vânzarea pădurilor României la firme austriece, a întrebat Ștefan Mihu.

Senatorul constănțean a motivat respingerea controversatei legi prezentând modelul Dobrogei, ținut în care există o excelentă conviețuire interetnică.

În proiectul inițiatorilor se spune că înființarea regiunii autonome va asigura egalitatea de șanse a cetațenilor. Eu le dau un singur exemplu: Dobrogea. De generații întregi aici s-a trăit în liniște și echilibru, fără prejudecăți și discriminare. De ce nu s-ar putea face asta și în Ținutul Secuiesc, a conchis senatorul Mihu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top