Politic

Ștefan Mihu: Dacă economia duduie, nu e clar că suportă măcar o măsură de bun simț pentru profesori?

Senatorii au votat astăzi proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primească un supliment de bani pe fondul pandemiei de coronavirus, după modelul cadrelor medicale.

Schimbarea propusă de parlamentarii social-democraţi indică o majorare a salariilor cadrelor didactice din acest an şi nu din 2021, aşa cum propuse Guvernul în ordonanţa de urgenţă.
Inițiativa a fost semnată, printre alții, de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, dar și de senatorul Robert Cazanciuc.
Proiectul prevede ca toate cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat să primească un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Premierul Ludovic Orban susține că bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă și că Guvernul ia în calcul sesizarea CCR în cazul modificărilor la rectificarea bugetară.
Unul dintre susținătorii inițiativei care au votat pentru a fost si senatorul social-democrat constănțean Ștefan Mihu. Acesta condamnă poziția premierului României și a senatorilor PNL care au votat împotriva acestui demers.

Domnului Orban, când nu-i convine ceva, se duce la CCR. Ne spune că bugetul nu suportă, păi tocmai azi Iohannis, Orban și Cîțu au spus că suntem economie emergentă la nivel european și că economia duduie! Dacă economia duduie, nu e clar că suportă măcar o măsură de bun simț pentru profesori? Sau ei nu mai sunt în prima linie? Ei nu mai sunt buni dacă nu votează PNL? Ne așteptăm la povești cum că facem populism și îl mai așteptăm și pe domnul Iohannis să iasă în fața națiunii să spună că profesorii nu merită să fie sprijiniți!”, a transmis senatorul Mihu.

Proiectul de lege adoptat in Senat cu 85 de voturi pentru, va merge la Camera Deputaților care este for decizional.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top