Politic

Stelian Ion, unealta lui Decebal Făgădău în strategia de a fragmenta electoratul de dreapta

Este cunoscut faptul că alegerile dintr-un singur tur reprezintă un avantaj pentru PSD. La alegerile din 2016, la Constanța, PSD a pus la punct o strategie care avea să-i aducă încă un mandat lui Decebal Făgădău. „Strategii” partidului au pregătit o serie de candidați denumiți „iepurași”, unii independenți alții de la partide obscure, care au avut ca scop fragmentarea votului pe dreapta. În total, au candidat 12 persoane, dintre care enumerăm câțiva dintre iepurași”: Ionuț Budi, personaj din anturajul lui Radu Mazăre, Omer Sunay-PND, Dumitru BadraganPRU, Octavian Claudiu Ceti-PPU, un apropiat al lui Sorin Strutinsky.

Un singur candidat independent a trecut surprinzător pragul, George Andrei Popescu. Pe lângă aceștia, cea mai mare păcăleală dată electoratului de dreapta a fost Claudiu Palaz. Deși președinte al PMP Constanța, considerat partid de dreapta, Palaz l-a avut ca țintă în campania trecută pe Vergil Chițac, candidatul PNL.

Tactica PSD a dat roade. Rezultatul a fost: Decebal Făgădău – 43.320 voturi- 42,01%, Vergil Chiţac – 35.755 voturi – 34,63%, Claudiu Palaz – 7.031 voturi, George Andrei Popescu – 4.588 voturi, Christian Gigi Chiru – 3.672 voturi, Ion Budi – 2.673 voturi, Omer Sunay – 1.486 voturi, Nicolae Grosu – 1.273 voturi, Andrei Nicolae Tatu – 1.116 voturi, Claudiu Ceti – 859 voturi, Dumitru Bădrăgan – 804 voturi, Gheorghe Caruţiu – 662 voturi. Au participat la vot 108.716 persoane, iar voturi valabil exprimate au fost -103.239.

Consiliul Local Constanţa a avut următoarea componenţă: PSD – 13 mandate (37.897 voturi), PNL – 10 mandate (31.049 voturi), PMP – 3 mandate (8.468 voturi), George Andrei Popescu – 1 mandat (3.251 voturi). Se poate observa că dacă voturile independenților și ale PMP s-ar fi coagulat pe cel mai bine cotat candidat al dreptei, Vergil Chițac, acesta ar fi câștigat detașat. În cei patru ani de mandat, diferența la votul din Consiliul Local Constanța a făcut-o Palaz, care în schimbul funcției de vicepreședinte la Consiliul Județean Constanța, obținut după o negociere cu PSD, a orientat opțiunea de vot a celor 3 consilieri PMP către PSD-ul lui Decebal Făgădău. Votul independentului Andrei Popescu a contat doar în anumite circumstanțe. Dezamăgirea dreptei din CONSTANȚA a fost Claudiu Palaz. Acum scenariul se repetă!

Stelian Ion și USR+ au luat locul lui Claudiu Palaz și PMP-ului din 2016, în ecuația de favorizare a lui Decebal Făgădău și PSD

Decebal Făgădău s-a erodat politic în cei patru ani de mandat în care Constanța a rămas încremenită într-un proiect care se petrece doar în viitor. Nici PSD nu mai stă bine în sondaje, așa că în „laboratoarele” lui Stroe Felix și ale lui Decebal Făgădău s-a elaborat un plan oarecum similar cu cel din 2016. S-au schimbat doar personajele. Avem 17 candidați înscriși în cursa pentru primăria Constanța, Decebal Făgădău – PSD, Vergil Chițac – PNL, Stelian Ion – USR-Plus, Mircea Titus Dobre – Pro România, Claudiu Palaz – PMP, Horia Constantinescu – PPU-SL, Corina Martin – Partidul Ecologist Român, Victor Cruceru – ALDE, Anton Traian Antoniadis – Uniunea Elenă, Constantin Frățilă – Liga Organizată a Regiunilor Drepte, Dan Aionesei – Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală, George Andrei Popescu – independent, Nicoleta Ploscaru – independent, Marian Vasiliev – independent, Aila Reșit – independent, Tudorel Chesoi – ANT și Muncaciu Sorin Titus – PNR.

Principalii jucători sunt Vergil Chițac, Decebal Făgădău și Stelian Ion. Dar ținta principală a atacurilor lui Stelian Ion este Vergil Chițac. Din toată ceastă bătălie ce vizează electoratul de dreapta, favorizat este Decebal Făgădău. Totul face parte din planul de divizare a dreptei. Stelian Ion duce o campanie furibundă împotriva lui Vergil Chițac, cu aceeași retorică ca a lui Decebal Făgădu/PSD. Mai mult, se sincronizează și cu discursul unor „iepurași”. Stelian Ion a avut discurs la indigo cu al independentei Nicoleta Ploscaru. Joi, 17 septembrie, a avut loc vizita la Constanța a premierului Ludovic Orban. În seara dinaintea vizitei premierului, Ploscaru a postat pe Facebook un text din care reieșea că premierul a venit la Constanța la ordinul oligarhilor, cu referire la președintele GSP, Gabriel Comănescu. Întâmplător sau nu, Stelian Ion a ieșit cu același mesaj într-o conferință de presă din ziua vizitei. Ploscaru și Ion și-au corelat vocile ”politice” într-un discurs anti PNL și Vergil Chițac. ”Nașa” Nicoleta Ploscaru și Stelian Ion, candidatul USR la Primăria Constanța, au avut postări asemănătoare și pe conturile de Facebook. Trebuie menționat că fostul partener de viață al Nicoletei Ploscaru, Kay Thorkildsen, a fost asociat cu Sorin Strutinsky, iar Stelian Ion l-a servit ca avocat pe Radu Mazăre și a avut contract cu RAEDPP, din 2004 până în 2016. Nu e greu de identificat ce-i unește. E de prisos să mai adăugăm că și Decebal FĂGĂDĂU are același discurs.

Stelian Ion a prezentat un sondaj de opinie efectuat de aceeași firmă, la o diferență de două zile, cu rezultate diferite

Astăzi, Stelian Ion/USR a avut o conferință de presă în care a anunțat că este în posesia unui sondaj IRES comandat de USR+. El a arătat că în urma măsurătorii este cotat cu 22%. Apoi, fără să spună procentele, a afirmat că este umăr la umăr cu ceilalți doi candidați, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Din cartoanele prezentate de el se putea observa că Vergil Chițac este cotat cu 25%, Decebal Făgădău cu 24% și Stelian Ion cu 22%. Este primul sondaj dat publicității de Stelian ION. Până acum au fost date publicității 3 sondaje, care-l indicau toate pe locul 3, cu procente de 14-15 sau 21%, primul fiind cotat Vergil Chițac, în toate celelalte.

Ziarul Cuget liber a publicat rezultatul unui sondaj comandat tot IRES, pe data de 19 septembrie. Cităm „Sondajul din această lună a inclus toți candidații oficiali la Primăria Constanța. La final, potrivit respondenților care au declarat o opțiune, a reieșit că Vergil Chiţac (PNL) ar obține 26% din voturi, fiind urmat de Decebal Făgădău (PSD) cu 24% (cu mențiunea că cei doi candidați sunt în interiorul marjei de eroare de 3,2 procente) și Stelian Ion (Alianța USR-PLUS) cu 21%. Urmează umăr la umăr, cu câte 5 procente, Horia Constantinescu (PPU-SL) și Nicoleta Ploscaru (independent). Următorii pe „podium”, la egalitate, fiecare cu câte 4 procente, sunt Mircea Dobre (Pro România), Corina Martin (PER) și Claudiu Palaz (PMP). Clasamentul continuă cu Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România), cu 2%, acesta fiind urmat de Constantin Frățilă (LORD), Andrei George Popescu (independent), Victor Cruceru (ALDE), Marian Vasiliev (independent) și Tudorel Chesoi (Alianţa Naţional-Ţărănistă) fiecare cu câte 1%, Aila Reșit (independent) cu 0,6%, Sorin Titus Muncaciu (Partidul Neamul Românesc) cu 0,3% și Dan Aionesei (Alianța Electorală Mișcarea Patrioților Români) cu 0,2%.

După cum se poate observa, în privința clasamentului s-a produs o rocadă. Concret, din martie și până în septembrie, Făgădău a pierdut 10 procente, în timp ce Chițac a câștigat 10 procente. Totodată, Stelian Ion a crescut cu 3 procente. Cu toate acestea, rezultatele fiind în marja de eroare de 3, 2%, este posibilă orice schimbare până în seara zilei de 27 septembrie.”.

La conferința de presă de astăzi, Stelian Ion a anunțat că are 22%, iar Horia Constantinescu, Nicoleta Ploscaru și Maria Martin au 5% în sondajul său, cam la fel ca cel din ziarul Cuget liber. Pare penibil totuși ca la două zile diferență de perioada de sondare, Stelian Ion să crească două procente și Vergil Chițac să scadă unul. Totul în marja de eroare!!! Curios este că Stelian Ion nu a dorit să pună la dispoziție documentele pe baza cărora a fost făcut sondajul comandat de USR+. Liderul USR a avut din nou un discurs virulent la adresa candidatului PNL, Vergil Chițac și a îndemnat să nu se voteze după teoria votului util. Printre altele l-a mai acuzat pe Vergil Chițac că i-a adus acuze cu privire la garsoniera ANL pe care a obținut-o ilegal de la Primărie prin RAEDPP. Am căutat în toată presa și nu am găsit acuze din partea lui Vergil Chițac la adresa lui Stelian Ion.

Decebal Făgădău și directorul RAEDPP, Florin Gheorghe l-au demascat pe Stelian ION

Dosarul pe baza căruia a primit garsoniera Stelian Ion se află la Regia Autonomă a Domeniului Public și Privat (RAEDPP), instituție din subordinea primăriei Constanța. De peste un an, director al RAEDPP a fost numit Florin Gheorghe, fost coleg de clasă și prieten apropiat cu Decebal Făgădău. Deci cine putea să pună la dispoziție, pe surse bineînțeles, documentele pe baza cărora a fost prezentat de presă modul discutabil prin care a obținut garsoniera de la ANL, STELIAN ION? Putem trage concluzia că afacerea „Deputatul garsonieră” a fost orchestrată de oamenii lui Făgădău. De altfel, cea mai bună analiză despre modul în care Stelian Ion și-a obținut garsoniera pe care în 2016 a cumpărat-o de la Decebal Făgădău a făcut-o site-ul cu cele mai multe articole laudative despre Primăria Constanța și entitățile din subordine. Acest site a anunțat în urmă cu aproximativ trei săptămâni că va publica un interviu cu cea care a fost nevoită să schimbe locuința cu Stelian ION, (deputatul USR alegându-se cu o garsonieră în cartierul Faleză Nord, în locul celei pe care o deținea în Poarta 6). Acest interviu nu a mai apărut. De ce oare? Iar postarea care anunța interviul a fost ștearsă!!!

În concluzie, lupta inițiată de Făgădău și continuată de Stelian Ion cu Vergil Chițac îl ajută doar pe primarul PSD AL CONSTANȚEI!Metodele lui Stelian Ion de a convinge electoratul liberal să opteze pentru el și USR prin denigrarea lui VERGIL CHIȚAC SUNT PARTE din strategia lui Făgădău de a diviza dreapta, așa cum s-a întâmplat și în 2016! De ce Stelian Ion urmează pas cu pas această stragie începe să devină tot mai EVIDENT.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top